RX 6600 fan hızlı dönüyor

grajjj

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
ASUS RX 6600 8 GB model ekran kartına sahibim, kasayı önceden masaüstünde şimdi ise masa altında kullanıyorum fakat ikisinde de aynı olan bir soruna sahibim.
Herhangi bir oyunda yüksek FPS almaya başladığımda fan inanılmaz saçma derecede aşırı ötüyor, 1800-1900RPM hatta 2045RPM'e çıktığını gördüm. En basitinden "aşırı optimize" dediğimiz r6s bile bunu bugün yaşattı ve aşırı şaşırdım. Orta-düşük karışık ayarlarda 1920x1080P'de 144 Hertz ve 144FPS'te oynarken fanlar 1800-1900 RPM arasında dönüyordu, üstüne bir de alt R ile driver ara yüzünü açtığım zaman bu hız 2045 RPM'a kadar çıkıyor ve fan inanılmaz derecede dönüyor. R6S'i önceden oynardım yaklaşık 8-9 ay önce fakat o zamanlar böyle bir sorun yaşamazdım. GTA 5, Squad, r6s en basitinden indie oyunlarda bile 144FPS oynadığımda fan aşırı hızlı dönüyor. Aşağıya benimle aynı ekran kartına ve hemen hemen aynı sisteme sahip arkadaşımın ve benim fanlarının ses kaydını bırakıyorum.
Sistemim: i5 11400F, RX 6600 8 GB, 8x2 16 GB 3000MHz RAM.
Arkadaşımınki: Ryzen 5 5500, RX 6600 8 GB, 8x2 16 GB 3200MHz RAM.
Benimki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşınki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma problemin yoksa AMD Software üzerinden maksimum fan hızını sınırla. Isınma durumu yaşarsan ufak bir undervolt ile onun da önüne geçersin. Örneğin benim XFX RX6600 modelinde kullandığım ayarlar;

ds.png

GTA5'de interior yani iç mekanlara girince 3500RPM'a kadar çıkıyor. Yok mudur bunun daha temel ve sağlıklı bir çözümü? @WhiteRose

İnanılmaz yüksek seviyede çalışıyor ama GPU sıcaklığı kaç derece? Özellikle hotspot sıcaklığını kontrol edin. AMD'lerde fan hızı hotspot sıcaklığına göre çalışıyor.

Bu sıcaklıkları oyun içinde gözlemleyebilirsin. Ölçüm ekranından GPU ve GPU hotspot seçeneklerini görünür yapıp ölçüm ekranını aktifleştir.

Zamanında baktığım incelemelerde AMD 6000 ve RTX 3000 serisindeki ASUS kartların hepsi yüksek devirde fan çeviriyordu. Kartların serin çalıştığı gözüksün diye mi neden bilmiyorum. Eğer sıcaklıklarda anormallik yoksa manuel ayar yapmaktan başka çaresi yok. Çift BIOS varsa eğer silent modunu da deneyebilirsiniz. Örneğin bu video da kart 60 derecede olmasına rağmen 2000 RPM'leri geçtiği oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı