RX 6600 ile FPS Valorant'ta düştü

hasimkisla

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16 GB CL9 - DDR3 - 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston 240gb
Ekran kartı
RX 6600 Sapphire Pulse
Anakart
MSI B85-G43
İşlemci
i7-4770 3.4 Ghz
10 yıllık ekran kartımı RX 6600 ile değiştirdim. Ancak 10 yıllık 650 Ti kartımdan daha düşük FPS alıyorum.
650 Ti ile aldığım FPS değerleri 200-300 arasındayken RX 6600 ile aldığım FPS değerleri yine oyun içi aynı ayarlarda 100-200 arası ve ekran tazeleme hızım 240 Hz olduğu için takılmalar hissediyorum. İnanılmaz moralim bozuk. 10 yıl önceki NVIDIA bu kadar mı güçlü?

AMD'nin kontrol panelinden NVIDIA'daki gibi birebir ayarlamaları da yaptım yani o eski kart performans versin diye NVIDIA'da performans modunda kullanıyordum hatta kenar yumuşatma da 4X'te idi AMD'de kenar yumuşatmayı tamamen kapatmama rağmen değerler bu şekilde. Ayrıca üstüne AMD'de hız aşırtma da yaptım. Başka oyunlarda FPS değerim yüksek. Euro Truck Simulator'de en düşük ayarlarda bile kasarken kartım yeni kartım en yüksek ayarlarda akıcı oynatıyor ancak Valorant'ta durum bu yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Not olarak söylemek gerekirse işlemci yüzünden diyen arkadaşlar olacaktır. İşlemcim sabit. Önceden de bu işlemciyi kullanıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
10 yıllık ekran kartımı RX 6600 ile değiştirdim. Ancak 10 yıllık 650 Ti kartımdan daha düşük FPS alıyorum.
650 Ti ile aldığım FPS değerleri 200-300 arasındayken RX 6600 ile aldığım FPS değerleri yine oyun içi aynı ayarlarda 100-200 arası ve ekran tazeleme hızım 240 Hz olduğu için takılmalar hissediyorum. İnanılmaz moralim bozuk. 10 yıl önceki NVIDIA bu kadar mı güçlü?

AMD'nin kontrol panelinden NVIDIA'daki gibi birebir ayarlamaları da yaptım yani o eski kart performans versin diye NVIDIA'da performans modunda kullanıyordum hatta kenar yumuşatma da 4X'te idi AMD'de kenar yumuşatmayı tamamen kapatmama rağmen değerler bu şekilde. Ayrıca üstüne AMD'de hız aşırtma da yaptım. Başka oyunlarda FPS değerim yüksek. Euro Truck Simulator'de en düşük ayarlarda bile kasarken kartım yeni kartım en yüksek ayarlarda akıcı oynatıyor ancak Valorant'ta durum bu yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Not olarak söylemek gerekirse işlemci yüzünden diyen arkadaşlar olacaktır. İşlemcim sabit. Önceden de bu işlemciyi kullanıyordum.

O işlemciye o kartı takarsanız bir kere kartın tam performansını alamazsınız zaten. Üstelik güncel ekran kartları tam performanslarını güncel anakartlar ile verebiliyor. Bu NVIDIA tarafında da böyle AMD tarafında da.

Kart'ı zincirlemişsiniz ayağına da betonu dökmüşsünüz neden koşmuyor diyorsunuz.

Hocam o işlemci o ekran kartını besleyemez ki ekran kartının %30 performansını bile alamıyor olabilirsiniz şu anda işlemci olarak eğer ki bütçeniz varsa R5 5600X 5600 Intel isterseniz i5 12400F gibi modeller gayet yeterli olacaktır. Ek olarak da anakartında yetersiz. Ayrıca Valorant işlemci odaklı bir oyundu işlemci olarak yukarıda belirttiğim modellere bakmanızda fayda var.

Valorant işlemci ağırlıklı bi oyundur. Daha yüksek performans almak istiyorsanız işlemci, anakart, ram üçlüsünü değiştirmeniz lazım. Önerim R5 5600 bir set almanızdır. 450FPS altına kolay düşmeyecektir.

Valorant işlemci ağırlıklı bir oyundur. Daha yüksek performans almak istiyorsanız işlemci, anakart, RAM üçlüsünü değiştirmeniz lazım. Önerim R5 5600 bir set almanızdır. 450FPS altına kolay düşmeyecektir.

Hocam yanıltma olmasın çatışma esnasında 350ye kadar gevşiyor benim PC R5 5600X RTX 3070 ile çatışma da 400 370 görüyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı