Çözüldü RX 6600 ile oyunlarda takılma yaşamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sydronic

Hectopat
RAM
2x8 3200 mhz ddr 4 ram
SSD veya HDD modeli
kioxia exceria 512
Ekran kartı
powercolor rx 6600
Anakart
msi b450m
İşlemci
ryzen 5 5600
PowerColor RX 6600 kullanıyorum. FPS oyunlarında anlık takılmalar hissediyorum. Oyun zerre akıcı değil aşağıdaki değerler çok mu kötü problem nedir sizce?

1757457970211.png

Çözüm
23.11.1 sürümüne geçtim ve aşağıda ki gibi bir ayar çektim. Droplarım minimuma indi. FreeSync kapalıymış hep açınca akıcılıkta arttı. Bir de BIOS'ta ki OC Genie'yi kapattım en büyük farkı bu yarattı diye düşünüyorum nedense. Teşekkür ederim yardımınız için.

1757519096968.png
Bu verdiklerinden takılmanın nedeni anlaşılmaz her oyunda oluyor mu , oyun dışı oluyor mu vb bir sürü bilgi eklemen lazım.

Olayın büyük ihtimalle GPU ile alakası yoktur çünkü Valorant işlemciden güç alan bir uygulama aynı CS2 gibi. Kafadan sallıyorum oyun GPU'yu %30 kullanıyorsa %70 işlemciyi kullanıyor. YouTube'da insanların yaptığı grafik ayarlarını tek tek denersen sorunun büyük ihtimal çözülür.

FPS değerini sabitleyin çözülür.

Durumu daha kötü yapıyor FPS droplar artıyor.

Olayın büyük ihtimalle GPU ile alakası yoktur çünkü Valorant işlemciden güç alan bir uygulama aynı CS2 gibi. Kafadan sallıyorum oyun GPU'yu %30 kullanıyorsa %70 işlemciyi kullanıyor. YouTube'da insanların yaptığı grafik ayarlarını tek tek denersen sorunun büyük ihtimal çözülür.
Denemediğim ayar kalmadı ekran kartından olduğunu düşünüp eski driverları da denedim ama nafile 30a düşüyor anlık ve stutter yaşıyorum

Vallahi benim sistemimde RX 6500 XT Ryzen 5 3600 var hiç öyle bir şey yaşamadım. 180'e sabitledim hiç düşmüyor 180'den. Formatı denediniz mi peki? Çoğu sorunun çözümüdür format.

Aktif olarak 6800 XT kullanıyorum ve bir süre de 4070 ekran kartı kullandım. Valorant oyununda takılmalar iki sistemle de yaşıyordum. Şu an arkadaşım 4060 ekran kartı kullanıyor ve o da sorun yaşıyor. 4060 kullanan arkadaşım FPS sabitlediğinde hissedilmeyecek kadar azaldığını, tamamen gittiğini söylüyor. Oyundan kaynaklı olma ihtimali yüksek. Benim kartta Valorant oyununda takılırken diğer oyunlarda takılma neredeyse yok.

Vallahi benim sistemimde RX 6500 XT Ryzen 5 3600 var hiç öyle bir şey yaşamadım. 180'e sabitledim hiç düşmüyor 180'den. Formatı denediniz mi peki? Çoğu sorunun çözümüdür format.

Format attım sabitleyince daha çok yiyor drop FurMark testi filan yaptım sıcaklık değerlerinde de sorun yok GPU'nun

Aktif olarak 6800 XT kullanıyorum ve bir süre de 4070 ekran kartı kullandım. Valorant oyununda takılmalar iki sistemle de yaşıyordum. Şu an arkadaşım 4060 ekran kartı kullanıyor ve o da sorun yaşıyor. 4060 kullanan arkadaşım FPS sabitlediğinde hissedilmeyecek kadar azaldığını, tamamen gittiğini söylüyor. Oyundan kaynaklı olma ihtimali yüksek. Benim kartta Valorant oyununda takılırken diğer oyunlarda takılma neredeyse yok.

Anladım aslında sorun şu hiçbir şekilde hiçbir oyun akıcı gelmiyor gözüme kız arkadaşımda 130'lara düşüyor FPS'i çok sık şekilde ama daha akıcı oyun. Hertzlerimiz aynı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı