RX 6600 Lost Ark düşük performans veriyor

• Konuyu başlatan GhouL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.919

GhouL

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
1 hafta önce elimde bulunan MSI VENTUS 2X RTX 3060 model ekran kartını satarak daha düşük fiyatlı Sapphire RX 6600 ekran kartına geçtim. Fakat aktif olarak oynadığım Lost Ark oyununda ciddi bir performans kaybım var. Full Ekran oynadığım zaman 100 fps alıyorum fakat ekran kartı %90 üstüne bile çıkmıyor ve FPS değeri 100 olsa bile bariz şekilde donmalar fark ediyorum. İşlemcim i5 10400F fakat 3060 ile darboğaz yapmayan işlemci normal olarak RX 6600 ile de yapmıyor ama ne yaparsam yapayım ekran kartını %90 nın üstüne yükseltemiyorum sabit de kalmıyor sürekli 70-85 arası değişiyor. Youtube da baktığımda insanlar akıcı bir şekilde 120 fps ile oyunu oynuyor. Ekran kartı boşta iken eklediğim görseldeki frekanslarda çalışıyor bu da normal gelmedi.
1648480550111.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu çöp program yerine Radeon Software üzerinden görüntü atsan daha sağlıklı olurdu bunun gibi.

Screenshot_4.jpg

Ekran kartı değişiminden sonra sürücüleri güzelce silip yenisini yükledin mi? Ortada donma varsa sorun farklı bir şeyden kaynaklı olabilir bakarız.

Şu çöp program yerine Radeon Software üzerinden görüntü atsan daha sağlıklı olurdu bunun gibi.

Eki Görüntüle 1344650

Ekran kartı değişiminden sonra sürücüleri güzelce silip yenisini yükledin mi? Ortada donma varsa sorun farklı bir şeyden kaynaklı olabilir bakarız.
Temiz bir format attım az önce Lost Ark'ı yedekten kuruyorum. Şuan boşta bu halde ;

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    296,5 KB · Görüntüleme: 72
@GhouL çok normal değerler boşta bende de bu şekilde çalışıyor 6600 XT. Bir tekrar kur ayarlara bak bakalım. Diğer oyunlarda deneme ve karşılaştırma fırsatı buldun mu? Ekran kartının tam kullanılamaması garip bir durum özellikle 3060'ı sorunsuz besliyorken.

@kino Format atmadan önce Cyberpunk da denedim orada %97-99 arası değerler değişiyordu. Bir kaç oyunda da denedim tam performans çalışıyordu. Ama denediğim bütün oyunların menülerinde donmalar oluyordu daha önce öyle olduğunu görmemiştim hiç. Furmark testide yaptım 10 dakika hiç sorun yapmadı. Galiba Lost Ark dan dolayı olan bir şey gibi.

@kino Format atmadan önce Cyberpunk da denedim orada %97-99 arası değerler değişiyordu. Bir kaç oyunda da denedim tam performans çalışıyordu. Ama denediğim bütün oyunların menülerinde donmalar oluyordu daha önce öyle olduğunu görmemiştim hiç. Furmark testi de yaptım 10 dakika hiç sorun yapmadı. Galiba Lost Ark dan dolayı olan bir şey gibi.

Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum Cyberpunk ve Furmark'ta aktıysa. Eğer daha fazla anormal bir olay yaşarsan BIOS güncellersin, bu esnada da kendisini sıfırlayıp kendisine gelir. Ekran kartı değişimleri sonrası bazen A'dan Z'ye sistemi sıfırlamak gerekebiliyor.

3060 ı besliyordu bu işlemci o yüzden nasıl bu kartı beslemesin ki ?
Benim ryzen 5 işlemci RX 570 ile darboğaz yaptı. Intel 3. nesille RX 570 kullananlar var ama bendeki 2018 yapımı ryzen darboğaz yaptı. Konusunu açtım evet var dediler. Senin sorunun muhtemelen oyundan kaynaklı. Farklı oyunları da deneyip sonuçlara bakmanı öneririm.

@kino , RX6600 konusunu görünce atlayım dedim ama benimkisi biraz konu dışı olacak, o Radeon Software yazılımını ben de yükledim ancak sistem ilk açıldığı vakit özellikle güç tüketimi kısmı biraz oynama yapıp sabitleniyor ama bu biraz yaklaşık 1 dakikaya kadar sürdüğü için biraz tuhafıma gitti acaba kartın karakteristiği mi bu şekilde diye. Normalde tam yükte vs tıkır tıkır çalışıyor zaten, %98 yükte de maksimum 64-65 derece sıcaklık gördüm bilemiyorum Swift210 standardına göre nasıldır ama tatmin etti gibi.

Bu arkadaş da sanırım işlemciye anormal düzeyde yük bindiren sahnelerde az da olsa GPU kullanım düşüşleri görüyorsa biraz normal gibi, i7-8700 ile CB2077 Little China'da 1080p Ultra/High karışık ayarlarda %90-92 civarlarına kadar GPU'da oynaklıklar olabiliyor hatta saniyelik de olsa %88-89 gibi değerler de gördüm ama garipsenecek kadar uzun süreli her zaman gerçekleşen bir durum değildi, sistemde sorun yoksa 10400F'te de durum pek farklı olmaz gibi genelde %90+ GPU kullanımıyla özellikle kapalı alanlarda %100 verimlilikte rahat kaldırır o kartı bence. Lost Ark'ı denemediğim için de net bir yorumum yok, ama genelde optimize sıkıntılı bir oyun olduğundan bahsediliyordu sanki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı