RX 6600 Lost Ark düşük performans veriyor

• Konuyu başlatan GhouL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.914

GhouL

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
1 hafta önce elimde bulunan MSI VENTUS 2X RTX 3060 model ekran kartını satarak daha düşük fiyatlı Sapphire RX 6600 ekran kartına geçtim. Fakat aktif olarak oynadığım Lost Ark oyununda ciddi bir performans kaybım var. Full Ekran oynadığım zaman 100 fps alıyorum fakat ekran kartı %90 üstüne bile çıkmıyor ve FPS değeri 100 olsa bile bariz şekilde donmalar fark ediyorum. İşlemcim i5 10400F fakat 3060 ile darboğaz yapmayan işlemci normal olarak RX 6600 ile de yapmıyor ama ne yaparsam yapayım ekran kartını %90 nın üstüne yükseltemiyorum sabit de kalmıyor sürekli 70-85 arası değişiyor. Youtube da baktığımda insanlar akıcı bir şekilde 120 fps ile oyunu oynuyor. Ekran kartı boşta iken eklediğim görseldeki frekanslarda çalışıyor bu da normal gelmedi.
1648480550111.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@kino , RX6600 konusunu görünce atlayım dedim ama benimkisi biraz konu dışı olacak, o Radeon Software yazılımını ben de yükledim ancak sistem ilk açıldığı vakit özellikle güç tüketimi kısmı biraz oynama yapıp sabitleniyor ama bu biraz yaklaşık 1 dakikaya kadar sürdüğü için biraz tuhafıma gitti acaba kartın karakteristiği mi bu şekilde diye. Normalde tam yükte vs tıkır tıkır çalışıyor zaten, %98 yükte de maksimum 64-65 derece sıcaklık gördüm bilemiyorum Swift210 standardına göre nasıldır ama tatmin etti gibi.

Ben oraya hiç bakmadım benim kartta ama arka planda açılıp kapanan şeyler ekran kartı yüzdesini ve güç tüketimini oynatabilir yani masaüstünde klasör açsan bile ekran kartı tepkime veriyor. Radeon Software anlık takibi çok iyi gösteren bir program ve aşırı detaylı absürt bir durum yaşanmıyorsa kartın karakteristiği diyebiliriz. 65-65 derece gayet güzel, kartın OC potansiyelini eklediğimizde sana bayağı alan da bırakmış. Bu arada karttan memnun musun nasıl hissettiriyor 1060 sonrası?

Ben oraya hiç bakmadım benim kartta ama arka planda açılıp kapanan şeyler ekran kartı yüzdesini ve güç tüketimini oynatabilir yani masaüstünde klasör açsan bile ekran kartı tepkime veriyor. Radeon Software anlık takibi çok iyi gösteren bir program ve aşırı detaylı absürt bir durum yaşanmıyorsa kartın karakteristiği diyebiliriz. 65-65 derece gayet güzel, kartın OC potansiyelini eklediğimizde sana bayağı alan da bırakmış. Bu arada karttan memnun musun nasıl hissettiriyor 1060 sonrası?
Aynen dediğim gibi arka planda açık birkaç tane launcher dışında pek bir şey olmuyor sanırım onlar güç tüketimini anlık olarak oynatabiliyor masaüstü gezintisinde bile ekran kartının bu kadar değişik oranlarda çalıştığını da ilk defa gördüm, Afterburner'da 1060 ile böyle bir şey görmediğim için biraz garibime gitti ama neyse ki bu kullanımlar GPU hızlarıyla beraber sonra stabil bir hal alıyor.

Performans olarak çok fazla daha oyun oynamadım, BF1 Multiplayer denedim ilk gün. Çözünürlük özelinde 1060 ile 1264p gibi res. scale %117 şeklinde aktifleştirerek görsel şölen yaşayıp oynuyordum çünkü doğal 1080p tatmin etmiyordu beni o oyunda neyin nesiyse, ortalama 85-95 FPS gibi değerlerden 145-150 FPS'lere, %1 Lowların 65-70'lerden 100'lere çıkması 144 Hz kullanıcısı olarak güzel bir tattı. BF gibi oyunlar Valorant veya CS GO gibi olmadığı için ekran kartı da önemli bir faktör, GPU'ya da fena yük biniyor. Bir de CB2077 denedim az, save dosyam vardı. Özellikle Little China'da insanların olduğu yolun kenarında in arabayla geçtim, orada bile %1 Low değerleri kart yükselttikten sonra iyileşti, 8700'ün asıl performansını sanki şimdi hissettim gibi oldu. Az önce de hotele örümcek yolladığımız Yorinobu denilen herifin olduğu kısımı FSR kapalı bir şekilde oynadım, sessiz ve muazzam bir deneyim elde ettim.

Bu arada CD sürücüsü yüklü, RSR desteği gelinceye kadar bununla kalsam olur mu? Şu an için herhangi bir sıkıntısını görmedim çünkü.

Son düzenleme:
Lost arkı tekrar yükledim bu seferde oyun fps kilidini açmama izin vermiyor ne sorunlu bir oyun arkadaş. Ekran kartı %50 civarı çalışıyor 72 fps sabit fakat 50 kişinin bulunduğu bir yere girince fps 50 ye kadar düşüyor. 3060 da bunları yaşamıyordum biliyorum aralarında fark var ama bu kadar fark olacağını düşünmezdim. Gerçi oyun nvidia tabanlı bir oyun ondan kaynaklı da olabilir. Furmark ta bol bol test yaptım 7500 puan alıyor FHD 1080p ayarlarda bir kaç oyun daha indiriyorum bir de onlarda test yapacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı