Çözüldü RX 6600 R5 5500 sistemde ani Siyah ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

White_50

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bu sorun uzun süredir var bilgisayarım yük altındayken ekran gidiyor kullanım fazla olunca oyunlar vb. şeylerde ekran gidip driver siliniyor. Windows Update Drive ile ilgili olabileceğini söylemişlerdi her şeyi denedim format attım USB flash bellekten driver kurdum vb. hala gidiyor. FurMark OCCT testleri yaptım 2-3 dakikada gidiyor güç kaynağım 550W, ondan mı bilmiyorum. bazen ekran kartının sürücüleri kurulu değilken de ekran gidiyordu reset atmam gerekiyor illa. Sorun ekran kartında mı PSU da mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartım RX 6600.
İşlemci Ryzen 5500.
Güç kaynağım ASUS ROG 550 80+Plus Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartının güç bağlantısı ya gevşek ya sorunlu ya da PSU o kablodan yeterli gücü sağlayamıyor.

Ekran kartı güç girişini boşta olan bir soketle değiştirip deneyin.
Bu kablodan mi bahsedionuz hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_20230730_195353~2.jpg
    IMG_20230730_195353~2.jpg
    128,2 KB · Görüntüleme: 33
Modüler PSU ise vardır, kabloda sorun yoktur, sokette sorun olabilir.

Soketi nasıl yapabilirim hocam bilgisayarciya falan götürsem yapabilirimi vallahi aylardır uğraşıom bu sorunla.

Modüler PSU ise vardır, kabloda sorun yoktur, sokette sorun olabilir.

Bir de şu 6'li kablonun yanında 2'li var o yarım girdi anca tam girmedi bir şey olur diye uğraşmadım ama kardeşimin PCsinde tam girmiş gözüküyor onu hocam tammi sokmam lazım.

Soketi nasıl yapabilirim hocam bilgisayarciya falan götürsem yapabilirimi vallahi aylardır uğraşıom bu sorunla.

Bir de şu 6'li kablonun yanında 2'li var o yarım girdi anca tam girmedi bir şey olur diye uğraşmadım ama kardeşimin PCsinde tam girmiş gözüküyor onu hocam tammi sokmam lazım.

Bahsettiğim o soket, iki olanda tam girmesi lazım, hepsini çıkar önce 2'li olanı tak, sonra 6 lıyı tak.

Bahsettiğim o soket, iki olanda tam girmesi lazım, hepsini çıkar önce 2'li olanı tak, sonra 6 lıyı tak.

Vallahi usta sorun cidden kablodaymis Allah razı olsun aylardır uğraşıyorum tesskurler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı