RX 6600 sistem CP77'de karakter oluştururken ekran kararıyor

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
Ekran kartı
Gigabyte Eagle RX 6600 8GB
Arkadaşlar biraz tuhaf bir durumum var. Şimdi kartım geçenlerde Cyberpunk'da karakter oluşturma ekranında kapanmaya başladı. Ekran kapanıyor ancak sistem çalışmaya devam ediyor. Nadiren de olsa bazen kartın fanları hızlanıyor. Bazen ise görev yaparken oluyordu. Ben de gittim Ghostrunner yükledim aralıksız 1-2 saat oynadım bir şey olmadı. Oyunu zor bela bitirdikten sonra, (OCCT Power testi yapmıştım 15dk boyunca bir şey çıkmamıştı) Final Fantasy 14 yükledim lakin tam ejderhaların dışarı çıktığı an kararmaya devam etti. Söve söve sildim, Uncharted'e geçtim rastgele zamanlarda yine kararmaya devam etti. Bugün ise OCCT ile farklı testler yaptım.

Power testinde 2 dakika civarı dayanıp ekran karardı ve fanlar fullendi. (WHEA hatası verdi OCCT)
3D Adaptive testinde 5 dakika civarı dayanıp ekran karardı.
VRAM testinde 15 dakika boyunca herhangi bir şey olmadı.
CPU + RAM testinde de 5-6 dakika boyunca bir sorun çıkmadı.

PSU'dan şüpheleniyorum geçmişte ekran kartımda buna benzer bir arıza vardı ama tekrar açınca sürücü de çöküyordu. Sizce sorun neden kaynaklı? Test edebileceğim PSU veya GPU yok. 550W Game Booster PSU kullanıyorum. En çok da bunun yüzünden şüpheleniyorum zaten. Dara düştüğüm için PSU'ya 2000 küsur verecek param yok.

WHEA hatası genel olarak güç instabilitesi, voltaj düşmesi/ yükselmesi sonucu oluşuyor. Gamepower, Gamebooster, Everest, Rampage gibi markalar söz konusu ise zaten burda çözüm güç kaynağı değiştirmektir.

Umarım dediğiniz gibidir kartı arkadaşımın bilgisayarına takmayı deneyeceğim. Cyberpunk oynarken bir ara reset atmıştı sistem. Ondan beridir çok şüpheleniyorum, peki oyunun belirli yerlerinde takılmasının sebebi sizce o sahnelerde çektiği güçten dolayı mıdır?

C4 anlayan anladı.
Sosyalde hiç patlama vakasına rastlamadım. Dara düştüğüm için gereksiz yere değiştirmek istemiyordum şu zamana kadar. Sanırım yolu gözüktü.

Hocam ekran kartınızda hiçbir sorun yok GPU arızası olsaydı VRAM testinde hata alırdınız Power testinde 2 dakika bile sürmez anında kapanırdı açıp kapatınca sürücü hatası değil direkt kullanımda çökerdi. Ayrıca artefakt, çizgi, renk bozulması olurdu. 550W Game Booster bildiğin çöp PSU’lardan. Üzerine 550W yazıyor ama gerçekte 300–350W bile stabil veremiyor olabilir. GPU’nun boost anında voltaj istediği anda PSU drop yapıp kart kendini korumaya alıyor görüntü gidiyor fanlar %100 oluyor.

Yok öyle değil. Bir ara bu kart bozuldu zaten. Power modunda 5 dakika civarı duruyor sonra kapanıyordu aynı bu şekil ama fanlar hızlanmıyordu tabii. Dediğiniz gibi de normal kullanımda ise 1-2 saat dayanır yine aynı şekilde çökerdi. Açınca ise PA300 hatası veriyordu. Sürücü çöp olur DDU ile silip kurmak gerekirdi. (Çözüldü: RX 6600 sürücü yokken bile siyah ekran veriyor) Yani şu anki kullanımda sürücü hatası yok kapat aç yapıyorum ekran kartı vs. hiç hata vermemiş gibi devam ediyor. Kısacası kartta sorun ben de göremiyorum. Crash log veya olay görüntüleyicisinde hata gözükmüyor. Evet dediğiniz gibi olabilir bir test edeyim ekran kartını.

En doğrusu farklı bir sistemde test etmeniz ama %100 PSU kaynaklı bir sorun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…