Maxtoric
Megapat
- Makaleler
- 3
- Ekran kartı
- Gigabyte Eagle RX 6600 8GB
Arkadaşlar biraz tuhaf bir durumum var. Şimdi kartım geçenlerde Cyberpunk'da karakter oluşturma ekranında kapanmaya başladı. Ekran kapanıyor ancak sistem çalışmaya devam ediyor. Nadiren de olsa bazen kartın fanları hızlanıyor. Bazen ise görev yaparken oluyordu. Ben de gittim Ghostrunner yükledim aralıksız 1-2 saat oynadım bir şey olmadı. Oyunu zor bela bitirdikten sonra, (OCCT Power testi yapmıştım 15dk boyunca bir şey çıkmamıştı) Final Fantasy 14 yükledim lakin tam ejderhaların dışarı çıktığı an kararmaya devam etti. Söve söve sildim, Uncharted'e geçtim rastgele zamanlarda yine kararmaya devam etti. Bugün ise OCCT ile farklı testler yaptım.
Power testinde 2 dakika civarı dayanıp ekran karardı ve fanlar fullendi. (WHEA hatası verdi OCCT)
3D Adaptive testinde 5 dakika civarı dayanıp ekran karardı.
VRAM testinde 15 dakika boyunca herhangi bir şey olmadı.
CPU + RAM testinde de 5-6 dakika boyunca bir sorun çıkmadı.
PSU'dan şüpheleniyorum geçmişte ekran kartımda buna benzer bir arıza vardı ama tekrar açınca sürücü de çöküyordu. Sizce sorun neden kaynaklı? Test edebileceğim PSU veya GPU yok. 550W Game Booster PSU kullanıyorum. En çok da bunun yüzünden şüpheleniyorum zaten. Dara düştüğüm için PSU'ya 2000 küsur verecek param yok.
Power testinde 2 dakika civarı dayanıp ekran karardı ve fanlar fullendi. (WHEA hatası verdi OCCT)
3D Adaptive testinde 5 dakika civarı dayanıp ekran karardı.
VRAM testinde 15 dakika boyunca herhangi bir şey olmadı.
CPU + RAM testinde de 5-6 dakika boyunca bir sorun çıkmadı.
PSU'dan şüpheleniyorum geçmişte ekran kartımda buna benzer bir arıza vardı ama tekrar açınca sürücü de çöküyordu. Sizce sorun neden kaynaklı? Test edebileceğim PSU veya GPU yok. 550W Game Booster PSU kullanıyorum. En çok da bunun yüzünden şüpheleniyorum zaten. Dara düştüğüm için PSU'ya 2000 küsur verecek param yok.