RX 6600 sistem düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

nExann

Hectopat
RAM
G.Skill Ripjaws 2x8 16GB 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 980 PRO 1TB
Ekran kartı
Sapphire Pulse RX 6600 8GB
Anakart
MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci
Ryzen 5 3600
Sistemim herhangi bir oyunda internette yapılan testlere göre çok daha düşük performans veriyor. Bu zamana kadar birçok şey denedim. Format, DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırma, BIOS güncelleme, XMP açma, güç seçeneklerinden performans moduna alma, PSU değiştirme gibi gibi. Sıcaklıklar normal CPU 65 civarlarında GPU ise 70-75 civarında geziyor.

Ekran kartım RX6600 100W güç çekiyor internette araştırdığımda bazı üreticilerin sınır koyduğunu gördüm o yüzden onu geçiyorum. Kullanım yüzdeleri çok sık değişiyor mesela GPU kullanımı %96'dan bir anda %25'e düşüp tekrar çıkıyor haliyle FPS düşmesi yaşıyorum. RAM'ler 3200MHz çalışıyor.

Valorant gibi bir oyunda 150 ila 200 FPS arasında alıyorum savaş anında nadir de olsa drop yediğim oluyor. Ghostrunner 2 oynarken saniyede bir drop yiyerek 60 FPS zar zor oynuyorum halbuki internetteki testler en düşük ayarlarda 100 FPS civarı alıyorlar.

Başka aklıma gelen bir çözüm kalmadı. Yardım ederseniz çok sevinirim. İyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-11 154659.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-11 154659.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim herhangi bir oyunda internette yapılan testlere göre çok daha düşük performans veriyor. Bu zamana kadar birçok şey denedim. Format, DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırma, BIOS güncelleme, XMP açma, güç seçeneklerinden performans moduna alma, PSU değiştirme gibi gibi. Sıcaklıklar normal CPU 65 civarlarında GPU ise 70-75 civarında geziyor.

Ekran kartım RX6600 100W güç çekiyor internette araştırdığımda bazı üreticilerin sınır koyduğunu gördüm o yüzden onu geçiyorum. Kullanım yüzdeleri çok sık değişiyor mesela GPU kullanımı %96'dan bir anda %25'e düşüp tekrar çıkıyor haliyle FPS düşmesi yaşıyorum. RAM'ler 3200MHz çalışıyor.

Valorant gibi bir oyunda 150 ila 200 FPS arasında alıyorum savaş anında nadir de olsa drop yediğim oluyor. Ghostrunner 2 oynarken saniyede bir drop yiyerek 60 FPS zar zor oynuyorum halbuki internetteki testler en düşük ayarlarda 100 FPS civarı alıyorlar.

Başka aklıma gelen bir çözüm kalmadı. Yardım ederseniz çok sevinirim. İyi sosyaller.

Valorant da optimizasyon sorunu var. Diğer sorunlara gelecek olursak. GPU kullanımın darboğaz a uğruyor gibi. Ya da başka sorun var.

Darboğaz olduğunu zannetmiyorum hocam başka bir sorun olmalı ama ne?

GPU kullanımı devamlı düşüyorsa ve kart sadece 100 watt çekiyorsa yazılımsal olarak düzeltilebilir ama nasıl düzeltileceğini bilmiyorum, yani şu an kart tam performansta çalışmıyor nedeni bu AMD driver ayarlarından performans sekmesinde watt arttırabilirsin ya da çekirdek hızını arttırmayı vs. dene, buradaki ayarlarla oyna. Arkadaşımın RX 6650XT ekran kartı da sürekli kapanma sorunu vardı ayarları ben yapıp denedik şu anda kart 80 watt çekiyor ama 160 watt çekiyormuş gibi bir performans veriyor, enteresan kartlar bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı