RX 6600 sistem FPS nasıl yükseltilir?

İşletim sistemi
Windows 10

ferdicyln

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM DDR4
Ekran kartı
RX 6600 8 GB (Sapphire Pulse)
Anakart
Intel H610M S2H DDR4 (GIGABYTE)
İşlemci
Intel i3 12100F 3.30 GHz Turbo 4.30 GHz
Selamlar, sistemim aslında güzel bana göre ama oyunlarda yüksek FPS alamıyorum. AMD ekran kartı aldığıma aslında çok pişman oldum! Yazılım yüzünden 6-7 gün ekran karıncalanmasını falan çözmeye çalıştım. En sonunda DDU ile kaldırdım eski bir sürümü (22.10.3) kurmuştum ve oyunlarda FPS düşüşleri yaşıyordum. Bugün korkarak AMD nin en son çıkan sürümünü (23.4.2) kurdum. Şu anlık sorun yok gibi sadece FIFA 23 de bir yerlere girmeye çalıştığımda ya gelmiyor ekran ya da ağır işliyor.

Monitörüm 72 Hz ama oyunlarda;

- FIFA 23 (Ultra Grafik ayarlarında) menü ve oyunda 72 FPS iken ara sahneler ve giriş görüntülerinde 19 FPS e düştüğünü bile gördüm.
- Injustice 2 (Very High Grafik ayarlarında) menülerde 20 FPS oyun içinde 60 FPS. Daha öncesinden oyun içinde 72 FPS di.
- GTA IV (Çok Yüksek grafik ayarlarında) 59 FPS de ama benim monitörüm 72 Hz ve 72 FPS i görmüyor. Oyun çok eski olduğu için olabilir mi bilmem.

Millete bakıyorum 60 Hz monitöre sahip ama aynı oyunlarda aldığı FPS 80-90! ama NVDIA ekran kartı onlar.
Tek yüksek FPS aldığım NFS Heat anlamadığım şekilde 170 FPS falan görmüştü. O da nasıl oldu bilmiyorum.

Bu RX 6600 sistemde yüksek FPS nasıl alabilirim? veya sistemimde uyuşmazlık mı var?

bu forumda 3 defa soru sordum cevap veren ilgilenen yok. sorum milletin önüne mi çıkmıyor (tabi forumda öyle bir şey varsa) :D :D

cidden şaka gibi 3 defa soru sordum hatta 4 yardımcı olan çıkmadı! İlginç

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı