Çözüldü RX 6600 sistem görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

neux0

Hectopat
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16 GB 2x8 GB DDR4 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 870 EVO SATA 3.0 1TB
Ekran kartı
ASUS Dual RX 6600 8 GB GDDR6 128bit
Anakart
ASUS TUF Gaming 550M-Plus
İşlemci
AMD Ryzen R5 5600
Merhaba. Sistem parçalarını bugün tamamladım ve montajını yaptım. Tuşa bastım Acer ekranda görüntü desteklenmiyor dedi. BIOS flashback ile BIOS güncellemesi yaptım yine aynı hatayı aldım. Sonra televizyon ekranına taktım sinyal yok dedi. HDMI bağlantı portunu kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Kafayı yemek üzereyim.

Çözüm
HDMI kablosu kutu içinden çıkan kablo mu ? Varsa DP kablosu deneyin lütfen. Anakart üzerinde Debug LED ışıkları var mı ? Dikkat eder misiniz buna. Bilgisayarı açtığınız zaman anakart RAM bölgelerinde, ya sağ kısımda, ya da hafif üst kısımda olması gerek eğer Debug LED göstergesi varsa, yoksa eğer Debug Q-LED bağlantısı yapmanız gerekir. Bunun için kasanın Power LED kablosunu anakart üzerinde ki girişe takmalısınız. Böylece donanımlara ait bir çakışma, hata varsa anlamış oluruz.
HDMI kablosu kutu içinden çıkan kablo mu ? Varsa DP kablosu deneyin lütfen. Anakart üzerinde Debug LED ışıkları var mı ? Dikkat eder misiniz buna. Bilgisayarı açtığınız zaman anakart RAM bölgelerinde, ya sağ kısımda, ya da hafif üst kısımda olması gerek eğer Debug LED göstergesi varsa, yoksa eğer Debug Q-LED bağlantısı yapmanız gerekir. Bunun için kasanın Power LED kablosunu anakart üzerinde ki girişe takmalısınız. Böylece donanımlara ait bir çakışma, hata varsa anlamış oluruz.

Çözüm
HDMI kablosu kutu içinden çıkan kablo mu? Varsa DP kablosu deneyin lütfen. Anakart üzerinde Debug LED ışıkları var mı? Dikkat eder misiniz buna. Bilgisayarı açtığınız zaman anakart RAM bölgelerinde, ya sağ kısımda, ya da hafif üst kısımda olması gerek eğer Debug LED göstergesi varsa, yoksa eğer Debug Q-LED bağlantısı yapmanız gerekir. Bunun için kasanın Power LED kablosunu anakart üzerinde ki girişe takmalısınız. Böylece donanımlara ait bir çakışma, hata varsa anlamış oluruz.

HDMI kablosu abimin sisteminde kullandığı HDMI kablosu. Ayrıca 2 tane farklı HDMI kablosunda denedim. Kutunun içinden HDMI çıkmadı. Evet, Debug LED göstergelerini biliyorum. Boot aşamasına geliyor yeşil ışık yanıyor ve o dediğim yazı çıkıyor. Yani sistem sorunsuz olarak çalışıyor ama sadece ekran gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı