RX 6600 sistem oyunda ekran kaydı alırken parlaklık çok fazla ve düşük kalite var

alikeyma

Femtopat
Katılım
7 Aralık 2022
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, arkadaşlar.
Ben YouTube için oyun videosu çekiyorum. Ancak masaüstünde bana görünen görüntü ile aldığım kayıt arasında dağlar var. Hem kalite, hem de parlaklık. Normal masaüstünü bile kayıt alırken görüntü anlamsız şekilde parlak. Monitörden de kıstım, AMD ayarlardan da kıstım ama olmadı. Ne yaptıysam olmadı. Aşağıda ssleri ve sistem özelliklerini yazdım. Sistemim yeni ve yeterince iyi olduğunu düşünüyorum. 1. resim oyun içinden ekran kaydım, 2. resim ise OBS ile aldığım ekran videosundan SS. Başka kayıt programları da kullandım sonuç yine aynı.
SS. 1

IMG-20221206-WA0037.jpg


SS. 2

IMG-20221206-WA0036.jpg


Sistemim:
AMD Ryzen 7 5700X işlemci.
AMD RX 6600 ekran kartı.
M.2 SSD 7000 MHz.

Bu sisteme göre default ayarlarda bile sonuç böyle oluyor. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.
 
Kalite Full'de. Acaba AMD ekran renkleri ile mi oynasam. Ama ben ekranda nasıl görüyor isem öyle kayıt almak istiyorum. Monitörü eklememişim BenQ 24" IPS ekran 165 MHz.
 
AMD Adrenalin programından denediniz mi?

Kalite Full'de. Acaba AMD ekran renkleri ile mi oynasam. Ama ben ekranda nasıl görüyor isem öyle kayıt almak istiyorum. Monitörü eklememişim BenQ 24" IPS ekran 165 MHz.

Bende RX 590 vardı onda oyun videoları çektim birkaç kez ama kaydı Adobe Premiere'le alıyordum bir problem yaşamamıştım (1080P60FPS)
 
Bendeki şuan AMD Adrenalin. Ayarlar direk oyuna odaklı. FPS de felan sorun yok. Ama kayıt çıktısı bu şekilde. Monitör de gördüğümü çıktıya aktarsam sorun kalmicak
 
Bence parlaklikta sıkıntı yok. 6600 ile arkadasim gayet net kayit aliyordu OBS'den. OBS'de ayarlarla ugrastiniz mi?

OBS de kayıt ayarlarını Full yaptım. Ancak diğer uygulamalarda da ( Action 4, Bandicam, AMD'nin kendi ekran videosu programı vs) durum aynı oluyor. Dediğim gibi monitörde gördüğüm farklı oluyor sanırım. Monitör farklı gösteriyor, ama aslında arka planda renkler parlak sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı