Ziyadesiyle değdi. Ben 6600'den de memnundum aslında ama beni endişelendiren Silent Hill 2 Remake oldu. Bir ara sistem gereksinimleri sızdı tarzı bir şey oldu, sonrasında 6700XT'ye geçmeye karar verdim işte. Almışken 1440p performansının da iyi olduğunu gördüm, gidip bir de 1440p monitör aldım. Hem görüntü kalitesi olarak hem de FPS olarak iyi düzeyde bir performans artışı oldu. 1080p'de 6600 vs 1440p 6700XT arasındaki performans farkı %50'den daha az tabii ki ama yine az buz değil.
Bir de dediğim gibi FSR etkisi var. 1080p'de DLSS ya da FSR gibi teknolojiler verimli kullanılamıyor bence. Görüntüyü çoğu zaman çamur yapıyorlar, ''crispiness'' denilen şey ortadan kalkıyor. 1440p ve üzeri çözünürlüklerde ise upscaling daha verimli olduğu için hem daha iyi FPS değeri, hem daha iyi görüntü sunuyor. Zaten anladığım kadarıyla 5600G kullanıyorsunuz, aşağı yukarı 5500 ayarında bir işlemci. 1080p'de bir miktar darboğaz yaşayacağınız için 1440p daha mantıklı olur.
6600'ü ömrü bitene kadar kullanmak da bir tercih, iki üç ayar kısarak 60 FPS alınabilir nihayetinde ama VRAM kullanımları ne düzeyde olur bundan sonraki 2-3 yılda o belli değil. 8 GB ''bare minimum'' sayılır şu an. İleriye dönüklük bir tarafı yok.