APU bilgisayarımı RX 6600 ve Ryzen 5 5500 ile upgrade ettikten sonra WattMan hatası almaya başladım. Yaklaşık 1 ay uğraştım. RAM'lerden kaynaklı olduğunu düşündüm ve tek slot RAM yaptım. Tek slot yapınca düzeldi. RAM'ler eskiden kalmaydı yani upgrade yaparken almadım. Ekran kartını rahat takabilmek için sağ slotun RAM'ini çıkarttım geri taktım. Acaba çıkar tak yaparken zarar mı verdim? Yeni RAM almayı düşünüyordum 2 slot var anakartta 2x8 yerine 1x16 mı alsam sizce neden kaynaklıdır?
Ayrı ayrı yük altında denediğinzde sorun yoksa demek ki sorun kitlerde değil, dual channel çalışırken oluyor. Timingleri elle ayarlamaktan başka seçeneğiniz yok gibi. Veya bellek değişimi yapacaksınız.
Ayrı ayrı yük altında denediğinzde sorun yoksa demek ki sorun kitlerde değil, Dual channel çalışırken oluyor. Timingleri elle ayarlamaktan başka seçeneğiniz yok gibi. Veya bellek değişimi yapacaksınız.
XMP profilleri %100 sağlıklı profiller değillerdir. Bazen timing veya voltaj sorunu çıkartabilirler. Atıyorum XMP profilindeki voltaj 1.35V olsun. Sistem açılmadı mı? 1.4V ile deniyorsunuz ve açılıyor gibi gibi.