RX 6600 ve 3600 BF5'te darboğaz yapıyor

BF V 64 kişilik sunucuda oynarken kullanım değerleri böyle. Ekran kartım ve işlemcim fotoğrafta belirttiğim gibi, RAM'm de 2X8.
Ekran kartım neden %99'unu kullanmıyor bütün ayar Ultra'da 1080p çözünürlükte?

Herhalde kombiyi kapatıp işlemci fanıyla ısınıyorsun içeride

Hocam adam menüde değil oyun için oynarken SS alıp atmış daha neyin açıklamasını yapıyorsun? Stabil olması için oyun içinde sabit %100 olması gerekiyor yani olması gereken %100. Eğer %100ün altına düşüyorsa bir sorun var demektir. Anlatamıyorum herhalde %100ün altını düşüyorsa değer dediğim gibi ya oyun ya yazılım ya da donanımsal bir sorun var diyorum.

Oyun ağır multiplayer. Başka oyuncuların varlığı, özellikle de kalabalık bir serverda yaşanan durumlarda işlemci ve ekran kartı dengesi daha farklı olmalı. Örneğin 2600 ile 3600 arasında %15 çekirdek gücü farkı varken 5500 XT ile 6600 arasında %40 civarı performans farkı var. Sen %95+ dengesini tuttururken onun %25'lik bir ekstra kayıp yaşaması normal işlemcisi de sıcaklıktan ötürü performans kaybediyor ek olarak. 5600X ile bu düşüşü yaşasaydı eğer bu dediğin potansiyel sorunlar daha geçerli olurdu.

Oyun ağır multiplayer. Başka oyuncuların varlığı, özellikle de kalabalık bir serverda yaşanan durumlarda işlemci ve ekran kartı dengesi daha farklı olmalı. Örneğin 2600 ile 3600 arasında %15 çekirdek gücü farkı varken 5500 XT ile 6600 arasında %40 civarı performans farkı var. Sen %95+ dengesini tuttururken onun %25'lik bir ekstra kayıp yaşaması normal işlemcisi de sıcaklıktan ötürü performans kaybediyor ek olarak. 5600X ile bu düşüşü yaşasaydı eğer bu dediğin potansiyel sorunlar daha geçerli olurdu.

Anlattığınız şeyler yine dediğim sonuca çıkıyor "Optimizasyon Sorunu". Sorun var deyince neden sistem bozukmuş algısı oluşuyor insanlarda onu da anlamıyorum. Siz sadece benim dediğime ek olarak sorunun kaynağını anlatmışsınız işte. Benim arkadaşa anlatmaya çalıştığım şey söylediği şeyin mantıksız olması. Sorunsuz bir oyun ve sistemde %100 kullanması gerektiği eğer %90'ın altında çalışıyorsa bir sorun var demektir doğru muyum ?

Son düzenleme:
Anlattığınız şeyler yine dediğim sonuca çıkıyor "Optimizasyon Sorunu". Sorun var deyince neden sistem bozukmuş algısı oluşuyor insanlarda onu da anlamıyorum.

Optimizasyon sorunu gerçek oyuncu sayısının oyun performansına önemli etki etmesinden kaynaklanıyor. Örneğin yapımcı dışında multiplayer özelliği eklenen oyunlarda 100 NPC varken düşmeyen performans 100 gerçek oyuncu girdiğinde kontrolü kaybeder. Battlefield 5'te gerçek oyuncu sayısının durumu çok iyi ayarlanamamış halbuki renderlayacağı şeyler yine aynı.

Sen optimizasyon sorunundan bahsettin tabii ki ben yalnızca senin aldığın yüzde ile neden onun farklı olabileceğini donanımsal açıdan anlatmaya çalıştım. Potansiyel "donanım" sorunu diye son cümleye eklemediğimden biraz eksik olmuş.

Optimizasyon sorunu gerçek oyuncu sayısının oyun performansına önemli etki etmesinden kaynaklanıyor. Örneğin yapımcı dışında multiplayer özelliği eklenen oyunlarda 100 NPC varken düşmeyen performans 100 gerçek oyuncu girdiğinde kontrolü kaybeder. Battlefield 5'te gerçek oyuncu sayısının durumu çok iyi ayarlanamamış halbuki renderlayacağı şeyler yine aynı.

Sen optimizasyon sorunundan bahsettin tabii ki ben yalnızca senin aldığın yüzde ile neden onun farklı olabileceğini donanımsal açıdan anlatmaya çalıştım. Potansiyel "donanım" sorunu diye son cümleye eklemediğimden biraz eksik olmuş.

İşte arkadaşa bende bir sorun olduğunu anlatmaya çalıştım ama arkadaş kafasına göre yorum yapmış anlatamıyorum da senin dediklerinden bile belki bir şey anlamamış olabilir :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı