Çözüldü RX 6600 WattMan hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

omerunluturkk

Femtopat
Daha fazla  
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 8x2 3200MHz CL16 DDR4.
  • SSD veya HDD modeli: MLD M300 500GB NVMe 2280 GEN3x4 M.2
  • Ekran kartı: ASUS Radeon RX6600 Dual 8 GB GDDR6 128 bit.
  • Anakart: ASUS Prime B450M-K II 4400MHz.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.

Oyundayken bir anda oyun kapanıyor, Valorant'ta ekran kartınız çöktü hatası geliyor, FIFA da ise ekrandaki hatayı veriyor. DDU denedim kaldırdım, tekrar kurdum işe yaramadı. AMD'nin uygulamasını kullanıp kaldırdım yine olmadı.
BIOS Update yaptım, bütün sürücüleri neredeyse hepsini denedim işe yaramadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_103.png
    11,3 KB · Görüntüleme: 147
  • Screenshot_104.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 122
Çözüm
Evet farklı bir sisteme takıp deneyeceğim kartı.

Çözümü buldum görseldeki ayarları yaptım WattMan hatası almıyorum.

Fekran kartı BIOS sürümünü güncelle ekran kartı frekansını düşür YouTube'da videoları vardır bilgilenmen için.

Default ayarlar zaten daha yeni aldım sistemi yaklaşık 1 aylık.

Ve ASUS'un sitesindeki önerilen sürücüyü kullanıyorum.

Bazı 6600'lerde bu sorunu sadece driver yükleyerek çözebiliyorlar. Ne demek istiyorum driver kurarken Full install değil de son stabil driver sürümü ile sadece driver only seçerek kurulum yapabilirsin. Bunu da zaten yaptıysan PSU da kontrol etmek gerekir yeterli gücü anlık sağlayamayabilir. Artık PSU da normal ise o zaman bir garanti yolu görünür.

Dediğinizi deneyip son çare garanti olarak gözüküyor.

Yahu hani şu 6000 serisinde WattMan azalmıştı? Her gün RX 6600 WattMan hatası konuları görüyorum, DDU Driver RAM PSU ne varsa söyleniyor ama çözüm yok.

Bir çok yöntemi deneyip sonuç alamadıysanız, Nimez driver kurup denemenizi öneririm. Modladıkları sürücüler daha stabil ve bir çok optimizasyon yapmanıza olanak sağlıyor.

Denerim şimdi teşekkürler.

@fatsaordu önceki mesajlarda da yazdım ben sadece OC ayarları ile oynayınca alıyordum onun dışında almadım hiç WattMan hatası, OC de şöyle; daha az ısınması için voltaj düşürüp performans kaybı neredeyse hiç olmadan kullanmaya çalışıyordum oyunlarda sorun olmuyordu ancak web de gezerken özellikle webde video izlerken arada denk gelebiliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…