Çözüldü RX 6600 XT sistem aniden güç kesiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pixel_less

Kilopat
Makaleler
31
Yer
Manisa
RAM
8 GB Crucial RAM 3200MHz, 8 GB Hikvision RAM 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 Plus
Ekran kartı
Asus Dual RX 6600XT
Anakart
Asus Prime A320M-K
İşlemci
Ryzen 3 4100
Merhaba, sorun yeni ekran kartı almamla başladı. Yeni ekran kartı aldıktan sonra sistem yük altına girince kapanmaya başladı (kartı 2. el aldım). Ben de sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüp yine bu foruma konu açtım ve 600W'lık MSI PSU aldım. Fakat sorunlar azalsa da hala daha sistem yük altına girince rastgele kapanıyordu. Rastgele dememin sebebi AIDA64 gibi testlerde neredeyse en az 10-15 dakika açık bırakmama rağmen bir şey olmuyordu. Fakat oyun oynarken durduk yere bilgisayar kapanıyor. Ne bir mavi ekran ne de bir hata.

Sorun nedir ve bunu düzeltmek için ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Merhabalar dönüş yapmadığım için kusura bakmayın. Birkaç tane yaptığım işlemden bahsetmek isterim.

Termal macun geldi ve yeni anakarta geçiş yaptım (termal macun thermal grizlly aeronaut). Bir gün çökmedi ama 2. gün kapandı yine bilgisayar.

Daha sonra riski alıp ben de kartı söktüm, içine baktığımda termal macun taş gibiydi kürdan+kolonya ile zor kazıdım. Termal pad'leri ellemedim. Hem elimde yoktu ve ölçülerini bilmiyordum hem de yumuşak geldiler elime.

Termal pad ölçülerini bilen varsa yazabilir mi? ASUS DUAL RX6600XT OC EDITION

Şuan 2 tane furmark testi açık halde hotspot sıcaklığı 72-73 civarını geçmiyor. Ama VRAM sıcaklığını bilmiyorum.

Bir bilgisi olan varsa sevinirim, ne yapıp etmeliyim hiç bir fikrim yok şuan.

Düzenleme : Sorunun sıcaklık nedeniyle olduğu ortaya çıktı. Hotspot 110 düz sıcaklık 60 olan kombinasyonlara nasıl ulaştı kart bilmiyorum ama termal macunu yeniledikten sonra sıcaklıklar düzeldi.
Merhabalar dönüş yapmadığım için kusura bakmayın. Birkaç tane yaptığım işlemden bahsetmek isterim.

Termal macun geldi ve yeni anakarta geçiş yaptım (termal macun thermal grizlly aeronaut). Bir gün çökmedi ama 2. gün kapandı yine bilgisayar.

Daha sonra riski alıp ben de kartı söktüm, içine baktığımda termal macun taş gibiydi kürdan+kolonya ile zor kazıdım. Termal pad'leri ellemedim. Hem elimde yoktu ve ölçülerini bilmiyordum hem de yumuşak geldiler elime.

Termal pad ölçülerini bilen varsa yazabilir mi? ASUS DUAL RX6600XT OC EDITION

Şuan 2 tane furmark testi açık halde hotspot sıcaklığı 72-73 civarını geçmiyor. Ama VRAM sıcaklığını bilmiyorum.

Bir bilgisi olan varsa sevinirim, ne yapıp etmeliyim hiç bir fikrim yok şuan.

Düzenleme : Sorunun sıcaklık nedeniyle olduğu ortaya çıktı. Hotspot 110 düz sıcaklık 60 olan kombinasyonlara nasıl ulaştı kart bilmiyorum ama termal macunu yeniledikten sonra sıcaklıklar düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı