Birincisi FPS olarak kaybın olacaktır. Bunun için YouTube'da karşılaştırma videolarına bakabilirsin. Bir diğer konu daha yeni bir teknolojiye ait chipset olan anakart daha uyum içinde olacaktır. Yani hem fazladan FPS hemde online rekabetçi oyunlarda ki gecikme değerlerin daha stabil olacaktır. Mesela ben de RX 6500XT ekran kartı aldım. Ve ben de B450 chipset çok iyi bir anakart kullanıyorum. 3 gün önce satışa koydum. Bugün satılacak gibi, birinin aramasını bekliyorum. Üzerine biraz ekleyip X570 chipset olan orta seviye, üst seviyeye yakın bir model alacağım.
@Quarit 6500 XT ile karşılaştırmak doğru değil. 6500 XT direkt PCI-E 4.0 kartı. PCI-E 3.0 bir sisteme takınca adeta ölüyor. Bazı oyunlarda 1050 Ti ile aynı performansı verecek kadar bile düştüğü oluyor.
@Quarit 6500 XT ile karşılaştırmak doğru değil. 6500 XT direkt PCI-E 4.0 kartı. PCI-E 3.0 bir sisteme takınca adeta ölüyor. Bazı oyunlarda 1050 Ti ile aynı performansı verecek kadar bile düştüğü oluyor.
Aslında ben karşılaştırma yapmamıştım. Sadece 6000 serisi ekran kartları PCI-E 4.0 daha iyi sonuç verdiğini biliyordum. O da kendi ekran kartımı araştırırken oldu. Diğer modellere bakmamıştım. Bu bilgi için ayrıca ben de teşekkür ederim. Fakat karşılaştırma yapmamıştım gerçekten
Eyvallah zaten doomdaki fpsler yüksek olduğu için farkı anlayamazsın bile , benim bu konuyu açmamdaki sebep sakın alma kartı b450 anakartlar öldürüyor bilmem ne filan diyenler vardı bende sizinle paylaşım dedim
Teşekkürler 3060 ti vardı çok enerji tuketiyordu bu kartla arasında yüzde 15 fark var bence iyi olucak inşallah ilk kez AMD Radeon kart alıyorum bakalım