RX 6650 XT sistem Valorant'ta 250-320 FPS alıyor

se7enn

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: MSI Pro H610M-E DDR4.
PSU: Fury 650W.
CPU: i5-12400F
GPU: AMD Radeon RX 6650 XT MSI Mech 2X.
RAM: Goodramxırdm 3200MHz 8X2.
SSD: Goodram 512 GB M.2 2000MB/S read 1600MB/S wrıte.
SSD2: WD Green SATA 480GB 545MB/S
Öncelikle sistemim:
MB: MSI Pro H610M-E DDR4.
PSU: Fury 650W.
CPU: i5-12400F
GPU: AMD Radeon RX 6650 XT MSI Mech 2X.
RAM: Goodramxırdm 3200MHz 8X2.
SSD: Goodram 512 GB M.2 2000MB/S read 1600MB/S wrıte.
SSD2: WD Green SATA 480GB 545MB/S

Sistemimle Valorant'ta yaklaşık 250-320 arası FPS alıyorum, izlediğim yayıncıların sistemleriyle karşılaştırdığımda daha düşük sayılabilecek sistemlerde 500+FPS aldıklarını görüyorum yayında olmalarına rağmen. Sizce bu FPS değeri bu sistem için normal midir?
(Rica ediyorum ben 60FPS'e şükrediyorum tarzı yorumlarda bulunmayın, bu sisteme para verdim performansını da sonuna kadar almak istiyorum.)

Ayar yapmanız lazım. "FPS arttırma" dediğimiz işlem. Ekran kartının uygulamasından 3D ayarlarını değiştirin, oyun içi ayarları değiştirin grafik ayarlarından Valorant ve ValorantWin64/Shipping'i yüksek performans olarak seçin. Yapılabilecek çok şey var şu anlık aklıma gelmiyor.

Deniyorum sonucu paylaşacağım.

Update'leri haftalık olarak kontrol ediyorum ve yapıyorum, bu problem uzun süredir var.

Performansını sonuna kadar alacağım diye sistemin ömrünü kısaltmak enteresan. Monitör Hertz değerine sabitleseniz para verip aldığınız şeyi en iyi şekilde korumuş olursunuz.

Sorunuza gelirsek yayıncılar ayarları düşüğe çekiyor, bazıları ise çözünürlüğü de düşürüyor CS'den alışkınlıkları yüzünden. Ayrıca Windows'tan güç yönetimini en yüksek performansa, AMD'de var mı bilmiyorum ama NVIDIA denetim masasında uygulamaları en üst performansa çekme ayarı vardı ona çekebilirsiniz.

Ayar yapmanız lazım. "FPS arttırma" dediğimiz işlem. Ekran kartının uygulamasından 3D ayarlarını değiştirin, oyun içi ayarları değiştirin grafik ayarlarından Valorant ve ValorantWin64/Shipping'i yüksek performans olarak seçin. Yapılabilecek çok şey var şu anlık aklıma gelmiyor.

Windows üzerinden performans arttırma durumu işe yaradı, çok teşekkürler.
Sistemim için önerdiğiniz bir grafik ayarı var mı? Hepsini Low'a çekince FPS'im daha çok düşüyor.

Performansını sonuna kadar alacağım diye sistemin ömrünü kısaltmak enteresan. Monitör Hertz değerine sabitleseniz para verip aldığınız şeyi en iyi şekilde korumuş olursunuz.

Sorunuza gelirsek yayıncılar ayarları düşüğe çekiyor, bazıları ise çözünürlüğü de düşürüyor CS'den alışkınlıkları yüzünden. Ayrıca Windows'tan güç yönetimini en yüksek performansa, AMD'de var mı bilmiyorum ama NVIDIA denetim masasında uygulamaları en üst performansa çekme ayarı vardı ona çekebilirsiniz.
Hertz değerine sabitleme (Vsync) teknolojisi Input Lag'i artırır.

Hertz değerine sabitleme (Vsync) teknolojisi Input Lag'i artırır.
Gidip çat diye oyundan Vsync aç demedim zaten. Radeon ayarlarından Freesync ve arayüzden sabitleme açtığında Vsync kadar input lag Vsync kadar artmıyor.

Performans için herhangi bir hız aşırtma vb. gibi sistem ömrü kısaltacak herhangi bir şey kullanmıyorum ancak sistemimin verdiği FPS önceki 10 senelik emektarımdan sadece 60-70FPS daha fazla verdiği için emin olmak istedim.

Performans için herhangi bir hız aşırtma vb. gibi sistem ömrü kısaltacak herhangi bir şey kullanmıyorum ancak sistemimin verdiği FPS önceki 10 senelik emektarımdan sadece 60-70FPS daha fazla verdiği için emin olmak istedim.

Hız aşırtmayı demiyorum demek istediğim FPS sabitlemediğiniz durumda ilgili donanım parçaları tam yükte çalışıyor. Bu da ısınmayı arttırıyor ve hem bileşene hem çevresindeki parçaların ömrüne negatif etki yapıyor. Tabii bu 1 yılda bozulur demek değil ama mesela 10 yıl gidecekse normal şartlarda bu süre biraz daha aşağıya iniyor onu demeye çalıştım.

Yeni konular

Geri
Yukarı