RX 6700 vs RTX 3060

Ryzen 5 5600 çok ısınan bir işlemci değil den sonrasını okumaya pek gerek yok aslında. Ben bizzat 94 dereceleri gördüm o işlemci ile sonra birisi gelip (büyük ihtimalle o işlemci kullanmadı bile) çok ısınan bir işlemci değil demesi harbiden bağırtıyor. Evet kule tipi soğutucu ile stabil bir şekilde serin çalışıyor ben de aynısını dedim. Son olarak bunu söylüyorum ve bu tartışmayı bitiriyorum. Steam top 10 ekran kartı kullanımlarına bakmanı öneririm dostum.

Ne anladıysan o gayet açık bir şekilde yazdığımı düşünüyorum.
 
Stok soğutucu ve cam kasa ile görebilirsin 94 dereceye herhangi bir işlemciyle. İstersen 12400F kullan. Orta kalite bir kule tipi soğutma yetiyor 5600 için. Sıvı soğutma vb. gerekseydi, anormal derece de ısındığını söyleyebilirdik. Son 10 kullanımı senden iyi biliyorum kardeşim. Milletin tercih etmesi daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Önerim 6700. İyi sosyaller.
 
Yeni güncellemeler ile sıkıntı çıkaran taraf şu an NVIDIA.

Çok haklı bir yorum. Arkadaşım daha dün yeni çıkan NVIDIA driver Update'ini yaptı. Sekiro'yu droptan oynayamadı bir önceki drivera döndü ve sorun düzeldi. Ee hani stabilite? Benim 1050 Ti art arda çıkan 4 driverdada problem çıkardı. Şu an RX 570 kullanıyorum 1 kerede WattMan almadım.
 
RX 6700, 3060 Ti ayarında bir kart ve 3060 Ti'dan daha fazla VRAM'e sahip.
3060 Ti ayarında bir kart değil, 3060-Ti arası performans veriyor. AMD optimizasyonu tavan yapmış COD, AC Walhalla, RE Village gibi oyunlarda başabaş veya öne geçebiliyor o kadar. VRAM kısmında da NVIDIA ve AMD tarafını doğrudan karşılaştırmak bir tık şaçma. VRAM optimizasyonlarının farklılığından dolayı NVIDIA tarafında 8GB AMD tarafındaki 10 GB VRAM'e eşit gibi bir şey. Hatta @kino bir konuda buna değinmişti, adını hatırlayamadım.
 
Evet Stok soğutucu ve camı açık kasa ile gördüm 94 dereceyi üstüne üstlük üstünde termal macunu sürülüydü. Isınan bir işlemci stok soğutucu yetersiz fakat kule tipi ile çok rahat 60-64-66 derece arası gidip geliyor. (Oyunlarda ultra ayarlarda boş kullanımda ise 39-40-42)
 

AMD sıkıntılarını gittikçe azaltmaya başladı. WattMan'ı ekran kartından dolayı verebilir ama düşük ihtimal. Genelde bir ekipmanda sıkıntı oluyor o yüzden oluyor o da genelde PSU kaynaklı. Zaten WattMan hatalarının birçoğu çözülebiliyor kısa bir süre de bununla ilgili konularda var. Ayrıca top 10 NVIDIA olabilir ama yurt dışında kullanıyorlar diye iyi olmak zorunda değil. AMD'nin VRAM bencilliği yok denilebilir. Top 10'daki ekran kartlarının muhtemelen çoğu 8 GB falandır. Nedeni ise VRAM bencilliği. NVIDIA böylece daha çok ekran kartı satmayı hedefliyor alamayan da 8 GB VRAM'de kalıyor. Bir de NVIDIA bu işin babası top10 da olmasına bir şey dememize gerek yok.
 

Doğru. Ortalama %10 civarı, bazı oyunlarda ise %20'ye varan daha fazla VRAM tüketimine sahip AMD kartlar NVIDIA'ya kıyasla. Bu çoğu zaman "abi kartta VRAM var kullanıyor işte" diye yanlış anlaşılıyor.

RX 6700 hiçbir koşulda 3060 Ti'dan iyi bir kart değil. O 2 GB VRAM'lik fark bile gerçekte yok, çünkü aynı efektiflikte kullanacaklar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…