RX 6700 XT boşta 57 derece oluyor

• Konuyu başlatan Leuna
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.115
Hiç normal değil. Klasik high power idle sorunu gibi duruyor. Radeon software üzerinden boştaki güç tüketimini söyleyebilir misiniz? Birde monitör çözünürlüğü ve hz'ini.

2560x1440 / 165Hz kullanıyorum.

1696889139023.png

Az önce bilgisayarı kapatmıştım şimdi tekrardan açtım. 40 dereceden yavaş yavaş yukarıya çıkmaya başladı. Şuanlık güç tüketimi en fazla 31W gördüm. Kullanım arada yukarı fırlıyor ama çoğunlukta 0.

5 dakikada fırladı yine 57 dereceye.

1696889624501.png

Son düzenleme:
165hz monitör vram'i zorluyor. Daha doğrusu çalıştırıyor ve haliyle ısındırıyor. 144hz ile test edebilirsin. Ayrıca HDMI üzerinden vram desteği birz daha dar. Şahsen 144hz monitörde HDMI ile aynı dediğin gibi bir şey yaşarken DP ile boşta 5W ve sıcaklık 40 civarı oldu bende. RX 6700 XFX SWFT 10GB

165hz monitör vram'i zorluyor. Daha doğrusu çalıştırıyor ve haliyle ısındırıyor. 144hz ile test edebilirsin. Ayrıca HDMI üzerinden vram desteği birz daha dar. Şahsen 144hz monitörde HDMI ile aynı dediğin gibi bir şey yaşarken DP ile boşta 5W ve sıcaklık 40 civarı oldu bende. RX 6700 XFX SWFT 10GB

Benimki de DP ile bağlı hocam.

1696889760702.png

Custom eklemeyi bilmiyorum o yüzden en düşük 120'ye indiriyor.

120 de yapılmaz ki şimdi...

Denemek adına 120'ye indirdim. Sıcaklık yavaş yavaş aşağıya iniyor, şuan fotoğrafı ekledikten sonra 47'ye düştü.

1696890090519.png

VRAM saat hızı çok hızlı değişkenlik gösteriyor, çoğu zaman 0 olurken birden 800'lere fırlıyor , voltajda aynı şekilde çoğu zaman 0 kalıyor , güç tüketimi ortalama 5-6W arasında git gel oldu.

Denemek adına 120'ye indirdim. Sıcaklık yavaş yavaş aşağıya iniyor, şuan fotoğrafı ekledikten sonra 47'ye düştü.

Eki Görüntüle 1972583

VRAM saat hızı çok hızlı değişkenlik gösteriyor, çoğu zaman 0 olurken birden 800'lere fırlıyor , voltajda aynı şekilde çoğu zaman 0 kalıyor , güç tüketimi ortalama 5-6W arasında git gel oldu.
Normal olan budur.

Normal olan budur.
Ama sorun değil vram'in öyle uçması. Sadece fanların çalışmasıyla huzursuzluk geliyor tabi.

Normal olan budur.

Ama sorun değil vram'in öyle uçması. Sadece fanların çalışmasıyla huzursuzluk geliyor tabi.

Şuan 42 derece. 15 derece fark çok fazla. 165 Hz olunca fanlar yine çalışmıyor dolayısıyla beni rahatsız etmiyor ama çoğu kişi normali 40-45 derece dediğini görünce işkillenip konu açmıştım. Şimdilik bilgisayarı kapatıp yarın daha detaylı bir şekilde araştıracağım, cevabınız için teşekkür ederim bu arada.

Dediğim gibi belirli bir sıcaklığa kadar çalışmadıklarını biliyorum fakat bu kadar neredeyse fan çalıştıracak kadar sınıra gelmesi normal mi hocam? Yoksa bana herhangi bir sorunu yok sadece şimdi dikkat ettim bir sorayım dedim.

Yük altında ideal olduğunu düşünüyorum ama boştaki halini bir sormak istedim. Boştayken fanları çalışmadığı halde 30-40 derece olan kart var mıdır hocam?

Yük altinda normal zaten hocam bana göre,ben RTX ekran karti kullanıyorum su zamana kadar hiç AMD ekran karti kullanmadim Görev Yöneticisi'nden bakin hangi programmlar ne kadar GPU kullaniyor diye (yük altinda degilken ve 50 dereceyken)

Bir de arkadaşlar normal diyor forumdakiler yani yüksek ihtimalle normaldir ben normal bulmadim normal olabilir ama benim bilgisayarim yük altinda degilken fanlari sessiz calisiyor ama duyuluyor yani sizde de öyleyse ve hala 50 dereceyse bir sıkıntı olabilir hocam ama dedigim gibi forumdaki arkadaşlar normal diyorsa normaldir bana pek güvenmeyin hocam😅

Son düzenleme:
2560x1440 / 165Hz kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1972579

Az önce bilgisayarı kapatmıştım şimdi tekrardan açtım. 40 dereceden yavaş yavaş yukarıya çıkmaya başladı. Şuanlık güç tüketimi en fazla 31W gördüm. Kullanım arada yukarı fırlıyor ama çoğunlukta 0.

5 dakikada fırladı yine 57 dereceye.

Eki Görüntüle 1972580
Evet high power idle sorunu. Bu videodaki denileni yapın düzelir. Tek sıkıntı 165hz değil en fazla 143 hz yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet high power idle sorunu. Bu videodaki denileni yapın düzelir. Tek sıkıntı 165hz değil en fazla 143 hz yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hz indirmeden çözümü yok mudur bunun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı