RX 6700 XT Ryzen 5 5600 sistemde FPS düşmesi nasıl düzeltilir?

Fractureman

Decapat
Daha fazla  
RAM
32Gb 3200Mh
SSD veya HDD modeli
Kingstone M2 Ssd 1 Tb
Ekran kartı
Rx 6700 xt
Anakart
Asus Tuf Gaming b450m Plus-II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba sorun sadece LoL ve Valorant da ek olarak Cyberpunk'da denediğimde sorun olmadı. Eskiden her 2 oyunda da sabit 240 alırken şu an anlık düşüş yaşıyorum LoL'de direkt düşük FPS 140-150 arası Valorant da ise sürekli bir dalgalanma FPS düşüş artışı var. Denediklerim şunlardır RAM, SSD, anakart değiştim çözülmedi. RAM GB'ını 32 yaptım 16'dan çözülmedi. Sürücülerim güncel. Windows 11-10 arasında geçiş yaptım çare olmadı. Güç seçeneklerini yüksek performans olarak kullanıyorum çözüm olmadı. FurMark da kartım 63 gördü 1080p çözünürlük de AIDA 64 de 5 Dk da işlemci 61 gördü(sıvı soğutma takılı ısı problemi yok).XAMP açtım BIOS'tan bir etki etmedi. BIOS Update denedim olmadı. Bu sistem Max grafiklerde 100-70 arası Cyberpunk alırken nasıl oluyorda LoL'de 140-150 arası alıyor bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Hocam alalı 2 sene olmuştur driver güncellemesi değil format sonrası böyle oldu artı olarak undervolt a baktım da gerek yok sıvı soğutmadan dolayı zaten çok soğuk işlemci bir overclock deneyeceğim 360mm sıvı soğutma var overclock da çözmezse yandık.

Bende zaten silmiştim hocam yazımdan sadece belli oyunlarda yaşadığını yazdığınız için biraz sonradan geldi denemenizde fayda var tabii denemekten zarar gelmez. Fakat formattan sonra olduğunu söylediğiniz için SSD veya kurduğunuz diskin bir sağlığını kontrol ettirin derim.

Bende zaten silmiştim hocam yazımdan sadece belli oyunlarda yaşadığını yazdığınız için biraz sonradan geldi denemenizde fayda var tabii denemekten zarar gelmez. Fakat formattan sonra olduğunu söylediğiniz için SSD veya kurduğunuz diskin bir sağlığını kontrol ettirin derim.

Yeni bir SSD aldım MSI M.2 1 TB yine aynı sorun olunca iade etmeye karar verdim bugün edeceğim. Diğer SSD de bir problem yok sağlık ve performans 100 sanırım oyun problemli bir overclock deneyeceğim olmazsa da yapacak bir şey yok yine yardımcı olmak isteyen yazar onların dediklerini de denerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı