RX 6700 XT sistem oyunlar kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Tayyar123

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 1 hafta kadar önce içinde RX 6700 XT ve Ryzen 5 5600 bulunan bir sistem almıştım. Şu ana kadar GTA 5, Far Cry5 ve Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynadım. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de normalde 350FPS civarı veriyor ve V-Sync açsam da açmasam da oyun akıcı oluyor. Ancak Far Cry5'de V-Sync açmazsam oyun 90FPS altına düşmemesine rağmen oyun akıcı gelmiyor. V-Sync açınca ise 55FPS'e kadar düşüşler oluyor. Bir çözüm yolu bilen var mı?

Arkadaşlar merhaba 1 hafta kadar önce içinde RX 6700 XT ve Ryzen 5 5600 bulunan bir sistem almıştım. Şu ana kadar GTA 5, Far Cry5 ve Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynadım. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de normalde 350FPS civarı veriyor ve V-Sync açsam da açmasam da oyun akıcı oluyor. Ancak Far Cry5'de V-Sync açmazsam oyun 90FPS altına düşmemesine rağmen oyun akıcı gelmiyor. V-Sync açınca ise 55FPS'e kadar düşüşler oluyor. Bir çözüm yolu bilen var mı?

V-Sync kapalı iken 90 FPS atlına düşmüyor yazmışsın. Açınca FPS'in 55'e düşüyor yazmışsın monitörün Hertz oranı düşmüş olabilir mi bir kontrol eder misin?

Hayır anlık drop'lar yok.

V-Sync kapalı iken 90 FPS atlına düşmüyor yazmışsın. Açınca FPS'in 55'e düşüyor yazmışsın monitörün Hertz oranı düşmüş olabilir mi bir kontrol eder misin?
Kontrol ettim hertz oranı 60 yazıyor. Vsync açtığım zaman 60ta sabit tutmaya çalıştığı için sanırım 55'e kadar düşüşler oluyor. Ancak vsync kapalı ise 90'ın altına düşmüyor zaten

Bir de vsync açıkken fps'in bu şekilde 55-60 arası oynaması normal mi yoksa tam 60'ta tutması mı gerekiyordu.

Hayır anlık Drop'lar yok.

Kontrol ettim Hertz oranı 60 yazıyor. V-Sync açtığım zaman 60'ta sabit tutmaya çalıştığı için sanırım 55'e kadar düşüşler oluyor. Ancak V-Sync kapalı ise 90'ın altına düşmüyor zaten.

Çok güzel bir sisteminiz var aldığınız FPS oranlarına bakarsak V-Sync açmamanızı öneriyorum.
Monitörünüzün maksimum Hertz desteği nedir?

Hayır anlık Drop'lar yok.

Kontrol ettim Hertz oranı 60 yazıyor. V-Sync açtığım zaman 60'ta sabit tutmaya çalıştığı için sanırım 55'e kadar düşüşler oluyor. Ancak V-Sync kapalı ise 90'ın altına düşmüyor zaten.

Bir de V-Sync açıkken FPS'in bu şekilde 55-60 arası oynaması normal mi yoksa tam 60'ta tutması mı gerekiyordu.

60 Hertz olduğuna göre V-Sync açtığınız zaman 60 FPS'e sabitlemeye çalısıyor geçmiyor yani. 60'a sabitlediği zaman 55-60 arası gidip gelmesi çok normal. Bende CS:GO oynuyordum iyi bir sistemim vardı geceden sabaha AFK bırakacağım için FPS kısıtlıyordum çok şarj yemesin diye 5-7 FPS düşüyordu çoğu zaman.

Ama açmayınca garip bir şekilde kasma hissi oluşuyor. Yani sabit 60fps iken aktığını hissediyorum ancak fps 90-150 arasında gezerken o akıcılığı hissedemiyorum, anlık droplar gibi değil ama her an devam eden bir olay. Çözüm öneriniz var mı acaba bunun için? Veya 144hz monitör alırsam onda vsync açınca mesela 130a kadar düşerse yine 55e düşünce oluşan kasma hissi oluşur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı