RX 6700 XT sistemde Apex Legends yayın sırasında 100 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

VitZip

Yoctopat
Daha fazla  
Ekran kartı
GigaByte RX 6700XT
Anakart
Gigabyte B550M 5000Mhz RGB M2 AM4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor
Öncelikle herkese merhaba.

Apex Legends oyuncusuyum ve yayın açmaya başladım. İlk başlangıçta herhangi bir sorun yaşamıyordum fakat sistemimi değiştirdiğimden beri FPS düşmesi konusunda çok sorun yaşıyorum. Eski sistemim GTX 1080 ortalama bir sistemdi. Şu anki sistemimle oyun içerisinde yayın açmazsam 240-300 arası FPS alıyorken yayın açtığımda FPS 90-100-110 olarak sürekli değişkenlik gösteriyor. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok memnun olurum.

Şu an kullandığım sistem ise:

• Ekran kartı: Gigabyte RX 6700 XT.
  • Anakart: Gigabyte B550M 5000MHz RGB M.2 AM4.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor.
  • RAM: 16 GB.

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yayın açarken FPS düşmesi normal. Ben de Valorant'ta yayın kapalıyken 400 FPS falan alırken yayın açtığımda 250'ye düştüğü oluyordu. Burada sanırım işin içine yayını açtığın programın özellikleri, yayın kalitesi ve kullanılan Codec'in de etkisi oluyor. Yayın ayarlarını biraz daha optimize etmeyi dener misin?

İşlemci ve RAM kullanımı ne durumda ? İşlemci frekansı ve GPU kullanımı yayın olmadan olandan ne kadar farklı ?

Yayın açarken FPS düşmesi normal. Ben de Valorant'ta yayın kapalıyken 400 FPS falan alırken yayın açtığımda 250'ye düştüğü oluyordu. Burada sanırım işin içine yayını açtığın programın özellikleri, yayın kalitesi ve kullanılan Codec'in de etkisi oluyor. Yayın ayarlarını biraz daha optimize etmeyi dener misin?

Streamlabs OBS'i kullanıyorum. 1080p 6.500 bitrate veriyorum. Ekran kartından veriyorum yayını harici ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu açıkçası bilmiyorum.
İşlemci ve RAM kullanımı ne durumda? İşlemci frekansı ve GPU kullanımı yayın olmadan olandan ne kadar farklı?

Bu konu hakkında bir bilgim yok. Akşam arkadaşlarım ile görüşüp buna bakabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı