RX 6700 XT'de Alt+Tab yapınca WattMan hatası oluyor

Yenciax

Decapat
Merhaba. RX 6700 XT Pulse kullanıcısıyım. Alt+Tab kombinasyonunu kullandığım zaman sıklıkla WattMan hatası ile karşılaşıyorum. Bunun bir çözümü var mıdır?

Bendeki RX 5700 XT kart da abuk subuk anlarda WattMan hatası veriyor. Bazen Bluestacks açılırken oluyor. Bazen de video izlerken(VLC player veya Opera'da YouTube) veriyor. Güç ayarlarından hızlı başlatma özelliğini devre dışı bırak diye tavsiyede bulunanlar oldu. Bende işe yaramadı ama sen yine de deneyebilirsin. Ben ikinci olarak karta güç limiti koymayı deniyorum şu an. Nadiren karşılaştığım ve ne zaman çıkacağı belli olmayan bir hata olduğu için şimdilik sonuç hakkında yorum yok. İşe yaradığınan emin olmak için biraz daha zaman lazım. İstersen ikinci olarak bunu deneyebilirsin. Bunu da AMD Adrenalin yazılımını açıp "Ayarlar>Performans>Ayarlanıyor>Manuel ayarlama>Güç ayarlama>Etkin" kısmına giderek güç limitine -%10 gibi bir değer atayabilirsin. Oyunlardaki performans kaybı çok az(<%5) oluyor ve benim kart yaklaşık 20W daha az elektrik gücünde çalışıyor.

Tabi bu kartlarla yeterince tecrübesi olanlar için "Önerilen (WHQL)" sürücü kullanmanın en önemli şey olduğunu yine de hatırlatayım. İsteğe bağlı(Optional) sürücülerden kaçınmak gerek.

Bendeki RX 5700 XT kart da abuk subuk anlarda WattMan hatası veriyor. Bazen BlueStacks açılırken oluyor. Bazen de video izlerken(VLC Player veya Opera'da YouTube) veriyor. güç ayarlarından hızlı başlatma özelliğini devre dışı bırak diye tavsiyede bulunanlar oldu. Bende işe yaramadı ama sen yine de deneyebilirsin. Ben ikinci olarak karta güç limiti koymayı deniyorum şu an. Nadiren karşılaştığım ve ne zaman çıkacağı belli olmayan bir hata olduğu için şimdilik sonuç hakkında yorum yok. İşe yaradığınan emin olmak için biraz daha zaman lazım. İstersen ikinci olarak bunu deneyebilirsin. Bunu da AMD Adrenalin yazılımını açıp "ayarlar>performans>ayarlanıyor>manuel ayarlama>güç ayarlama>etkin" kısmına giderek güç limitine -%10 gibi bir değer atayabilirsin. oyunlardaki performans kaybı çok az(<%5) oluyor ve benim kart yaklaşık 20W daha az elektrik gücünde çalışıyor.

Tabii bu kartlarla yeterince tecrübesi olanlar için "önerilen (WHQL)" sürücü kullanmanın en önemli şey olduğunu yine de hatırlatayım. İsteğe bağlı(optional) sürücülerden kaçınmak gerek.

Güç ayarlamayı en fazla -%6'ya getirebildim. Sonrasında bilgisayarı kapatıp açtığımda BIOS ekranından sonrasında görüntü gelmemeye başladı. Komik olan kısmı ise format atabiliyorum. Format attıktan sonra tekrardan siyah ekran. Bunu düzeltebilirsem deneyeceğim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Gecikme önleyici kapat softwareden bu konunun sabitlenmesi lazım aynı sorun bende de vardı.

Evet gerçekten gecikme önleyiciyi kapattığımdan bu yana hiçbir şekilde sorunla karşılaşmadım. Gerçekten teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Güç ayarlamayı en fazla -%6'ya getirebildim. Sonrasında bilgisayarı kapatıp açtığımda BIOS ekranından sonrasında görüntü gelmemeye başladı. Komik olan kısmı ise format atabiliyorum. Format attıktan sonra tekrardan siyah ekran. Bunu düzeltebilirsem deneyeceğim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Evet gerçekten gecikme önleyiciyi kapattığımdan bu yana hiçbir şekilde sorunla karşılaşmadım. Gerçekten teşekkür ediyorum.

Karşılaşmazsınız da şansvari buldum ekran kartı ayarımı softwareden e spora getirmiştim sonra sıkıntı olunca defaulta aldım baktım çözülünce tek tek deneyip hatayı bulmuştum 2 aylık benim oyuncakta :D ama Dual olandan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı