RX 6700'den RX 6750XT'ye geçilir mi?

AMD tarafı nesil konusunda NVIDIA gibi değil. Daha uzun ömürlü destek sağlıyor. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Önündeki seçenekler tamamen senin bütçene göre.

Maalesef destek konusunda NVIDIA aktif nesli dışındaki serilere üvey evlat muamelesi yapıyor. Tabi ki bu da bir satış politikası.

AMD tarafında 7600 yeni nesil bir kart yerine hiç tartışmadan 6750XT alırım. Ama aynı şekilde NVIDIA tarafında olsa maalesef en son nesili almak zorundalık derdim.

Paylaştığın testin bir kısmını izledim. Benim kart (RX 6700) bile yeni çıkan RX 7600'ü hem güç tüketiminde hem de performans konusunda ezip geçiyor. Daha düşük güç tüketmesine rağmen daha yüksek fps veriyor :)

Testi izledikten sonra 6700'ün ne kadar iyi bir f/p kartı olduğunu bir kez daha anlamış oldum :)

Konuda bir şey belirtilmemiş ama 2. el alınacaktır diye düşünüyorum. 6750XT' ye geçilmesi tamamen üzerine vereceğin farka bağlı. Fakat imkan varsa 6800' e geçilmeli.

6800'e geçmek en mantıklısı aynen.

6700XT fena değil de 6700 ile 6750XT arasında bariz bir fark vardır diye düşünüyorum. Ama öyle yeni nesil 7700, 4070 düşüncesi varsa hiç konuşmaya değmez bile. Bunun yanında geçişin çok az bir para olması şartı var

Evet bu yüzden şimdilik ekran kartına yatırım yapmak para israfı olur gibi geldi. Sistemdeki diğer bileşenlere göre yatırım yapacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı