RX 6700XT için termal pad önerisi

eutrias

Hectopat
Kartı ikinci el aldım, 2021'den beri içi açılmamış. Haftaya ya da birkaç ay sonra bakımını kendim yapmayı düşünüyorum. Elimde MX-4 var, fakat pump-out’tan dolayı falan faz değişimli pad öneriliyor, gördüğüm kadarıyla. PTM 7950 popüler olmuş, fakat 400 TL bandında AliExpress'te gördüm sadece. Sizce ne yapmalıyım?

Bu arada altta işaretlediğim kısımlar için de uygun mu, yoksa oralara normal pad mi almalıyım?
1764407268790.png

İşaretlediğiniz yerler için termal pad almanız lazım, kartın kendi pad ölçüleri ile aynı olması gerekiyor, VRAM sıcaklığı normalse değiştirmeye gerek yok.

Çip için faz değişimli pad (macun) almanız uzun ömür açısından iyi olur, pumpout riski de yok, şu an popüler olan Thermalright heilos ve PTM 7950.

FurMark sonucu bu ama Rust girdiğimde 50 derecelerdeydi 5dk oynadığım için tam bilemem fakat değiştirmek için acelem yok.

1764407849471.png

FurMark sonucu bu ama Rust girdiğimde 50 derecelerdeydi 5dk oynadığım için tam bilemem fakat değiştirmek için acelem yok.

Eki Görüntüle 2612636
İhtiyaç olarak bakarsak değiştirmenize hiç gerek yok ama siz istiyorsanız değiştirin hocam, sıcaklıklar yeterli gözüküyor.

İhtiyaç olarak bakarsak değiştirmenize hiç gerek yok ama siz istiyorsanız değiştirin hocam, sıcaklıklar yeterli gözüküyor.

Zaten oyun oynayacak vaktim pek yok eğer oyunda yüksek ısı görürsem duruma göre değiştireceğim bu da zaten aylar sonra olur anca. uyguna falan bulursam şimdiden değiştireyim diye sordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı