RX 6800 için Thermaltake 600W 80 Plus Bronze yeterli mi?

Dosya Ekleri

• asd.PNG
    asd.PNG
    73,3 KB · Görüntüleme: 63
1050 Ti'dan RX 6800'e geçiş yaptım. Elimde mevcut olarak Thermaltake 600W 80 Plus Bronze PSU var. Oyuna girdikten (CS2) 1-2 saat sonra FPS'im 500 600'lardan anında 200'e sabitleniyor, bilgisayarı kapatıp açmadığım sürece tekrar yükselmiyor. Acaba PSU yetersiz mi kalıyor veya sebebi ne olabilir? İşlemcim ise R5 5600X. Bu olay 3 4 gündür böyle. Format attım yine düzelmedi.
Sizin sorununuz ısınma kaynaklı bir sorun olabilir, işlemci-RAM kaynaklı sorun olabilir, işletim sistemiyle ilgili olabilir, en son ihtimal ekran kartı donanımsal bir problem olabilir. Oyun oynarken 500lerle başlayıp 1-2 saat sonra 200e düşüyorsa muhtemelen ısınma sorunudur.

Yeterli ve sorununun kaynağı PSU değil.

Adamın işlemcisi 11900K mı? Üreticilerin kağıt üzerinde koyduğu tepe noktaya göre dümdüz yetersiz diyorsunuz. Onu foruma dün kayıt olan üye de söyler. Kullanıcının donanımları ve PSU'nın besleme kalitesine göre yorum yapılmalı.

Peki sorunun kaynağını nasıl bulabilirim yardımcı olur musunuz?

Sizin sorununuz ısınma kaynaklı bir sorun olabilir, işlemci-RAM kaynaklı sorun olabilir, işletim sistemiyle ilgili olabilir, en son ihtimal ekran kartı donanımsal bir problem olabilir. Oyun oynarken 500'lerle başlayıp 1-2 saat sonra 200e düşüyorsa muhtemelen ısınma sorunudur.

Dereceler bu şekilde normal seviyelerde.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    5,4 KB · Görüntüleme: 49
  • 2.PNG
    2.PNG
    9 KB · Görüntüleme: 53
Açılıp kapattıktan sonra düzeliyorsa aklıma RAM, VRAM leak gibi ihtimaller geliyor ama maalesef hem bu oyuna çok uzağım hem de AMD kart kullanmayalı bayağı oluyor.

VRAM leak nedir tam olarak bilmiyorum ne yapmam gerekiyor daha yeni aldım kartı 1 hafta oldu.

Bu derece değerleri siz 200FPS'e düştükten sonra alınan değerler mi?

Hayır değil az önce 30 dk deatmatch oynadım 150 300 FPS arası değerleri bunlar lakin 500'den direk 200'e düşen değerler FACEIT oynarken oluyor bazen ilk maçımda bazen üçüncü maçımda oluyor sabit 400 oynarken oyunun ortalarında bir anda 200'lere düşüyor ve yükselmiyor şu an onu test etme vaktim yok ama yarın FACEIT girip düştüğündeki sıcaklık değerlerini atabilirim.

Açılıp kapattıktan sonra düzeliyorsa aklıma RAM, VRAM leak gibi ihtimaller geliyor ama maalesef hem bu oyuna çok uzağım hem de AMD kart kullanmayalı bayağı oluyor.

Size özelden ulaşma şansım var mı?

Oyundaki işlemci ve GPU değerleri nasıl?

Dereceler 60'larda GPU kullanımı çok oynak 50 ile 85 arası 90 95leri asla görmüyor watt olarak da genelde 80W 90W arası bazen 120Wları görebiliyor.

Son düzenleme:
1050 Ti'dan RX 6800'e geçiş yaptım. Elimde mevcut olarak Thermaltake 600W 80 Plus Bronze PSU var. Oyuna girdikten (CS2) 1-2 saat sonra FPS'im 500 600'lardan anında 200'e sabitleniyor, bilgisayarı kapatıp açmadığım sürece tekrar yükselmiyor. Acaba PSU yetersiz mi kalıyor veya sebebi ne olabilir? İşlemcim ise R5 5600X. Bu olay 3 4 gündür böyle. Format attım yine düzelmedi.
ben rx6700 için 600w psu seçerken tedirgindim ama yetti benim önerim 6800e en az 650w

OCCT'den sırayla işlemci, ekran kartı, Vram ,Ram ve Power testi yap 10ar 15er dakika. Bunlardan önce CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow yaz entere bas. test başlamazsa bir daha entere bas bozuk dosyaları onaracak. Testlerde sorun çıkmazsa bir önceki ekran kartı sürücüsünü indir öyle dene. Oyundayken sıcaklık ve gpu cpu kullanımlarını incele.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı