Çözüldü RX 6800 sistemde AMD Smart Access Memory açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

çıtırusta

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6800
Ryzen 5 5600
ASUS TUF Gaming B450M-PLUS II
GoodRam 2x8 GB 3200mhz
BIOS'tan Re-size BAR ve 4G Decoding'i enabled yapıyorum yine de devre dışı diyor.

Launch CSM'i disabled yap diyenleri gördüm fakat öyle yaptıktan sonra F10 basıp çıkınca yine BIOS açılıyor loop oluyor. (CSM disabled olunca Boot Priority'de Windows'un kurulu olduğu SSD'im gözükmemeye başlıyor.)

Ekran kartım RX 6800.

NOT: BIOS'u son sürüme güncelledim. Bir şey değişmedi.

Dosya Ekleri

• 1747319820785.png
    12,8 KB · Görüntüleme: 29
Çözüm
Format atman ve UEFI'ye uygun kurulum yapman lazım yoksa düzelmez, CSM kapatamazsın. Windows uefi/gpt değil de MBR olarak kurulmuş muhtemelen.

Edit: Öyleymiş.

Formatsız bir şekilde BIOS modunu Legacy'den UEFI'ye çevirebildim bazı komutlar yardımıyla.

O zaman CSM kapatınca boot edememesinin sebebi bu. Legacy kurulumlarda CSM gerekli, CSM açıkken de sam açamazsınız. Windows'u UEFI olarak kurmanız lazım.

Dediğiniz tam olarak doğru, çok teşekkür ederim yardımınız için. BIOS'u UEFI'ye çevirdikten sonra BIOS loop dediğimiz olay bitti. AMD Adrenalin'den baktım Smart Access Memory kısmında etkin yazıyor.
Merhaba aynı sorunu ben de yaşadım şöyle çözdüm DDU ile temiz kurulum yaptım ve önceki sürümlerden biri olan 24.12.1'e geçiş yaptım oradan Smart acces Memory özelliğini aktif edip en güncel drivera geçtim Driver'a geçiş yaparken ayarları fabrika ayarlarına sıfırladım bence sizde öyle yapın. Aktif olması gerek bunları yaptığınızda.

Windows UEFI olarak mı kurulu Legacy mi?

Arama çubuğuna msinfo32 yaz ve BIOS modu yazan yeri kontrol et, eski yazıyorsa legacy kurulumdur.

Dosya Ekleri

• 1747321682314.png
    1.018 bayt · Görüntüleme: 22

Deneyeceğim teşekkür ederim.

Format atman ve UEFI'ye uygun kurulum yapman lazım yoksa düzelmez, CSM kapatamazsın. Windows uefi/gpt değil de MBR olarak kurulmuş muhtemelen.

Formatsız bir şekilde BIOS modunu Legacy'den UEFI'ye çevirebildim bazı komutlar yardımıyla.

O zaman CSM kapatınca boot edememesinin sebebi bu. Legacy kurulumlarda CSM gerekli, CSM açıkken de sam açamazsınız. Windows'u UEFI olarak kurmanız lazım.

Dediğiniz tam olarak doğru, çok teşekkür ederim yardımınız için. BIOS'u UEFI'ye çevirdikten sonra BIOS loop dediğimiz olay bitti. AMD Adrenalin'den baktım Smart Access Memory kısmında etkin yazıyor.

Çözüm
Hayırlı olsun sevindim sorunun çözüldüğüne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…