Çözüldü RX 6800 sistemde karanlık bölgelerde karıncalanma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

195353

Kilopat
Eskiden bu derece değildi bence. Aşırı karıncalanma olduğunu fark ettim monitörde. Shadow boots özelliğini tamamen kapattım fakat yine ciddi derecede var. Sürücü değiştirdim değişen bir şey olmadı, ekran kartı RX 6800.

Dosya Ekleri

• God of War_2023.09.01-23.56.png
    God of War_2023.09.01-23.56.png
    3 MB · Görüntüleme: 56
  • God of War_2023.09.02-00.00.png
    God of War_2023.09.02-00.00.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 55
Çözüm
Arkadaşlar benzer sorunu yaşayanlara önerim Game Visual ayarlarını değiştirmeleri. Karanlık bölgelerde karıncanlanma sorunu "manzara" modun da tamamıyle çözüldü sayılır. Farklı oyunlarda farklı modlar denenebilir yani "görüntü keskinleştirme" vs ile alakası yok. Shadow Boost ayarları da manzara moduna alınca hiç sorunsuz kullanılabiliyor. Eğer karıncalanma yapan bir profildeyseniz Shadow Boost açtığınızda çok daha kötü duruma geliyor
Not: Şuan manzara modunda kullanıyorum gönderdiğim fotoları açtığımda en küçük bir karıncalanma olmadığını görüyorum . muhtemelen siz fotolarda bir sorun görmemiş olabilirsiniz.
Selam, AMD Software Adrenalin Edition üzerinden "Görüntü Keskinleştirme" ayarını devre dışı bıraktığınızda sorun çözülür.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    99,9 KB · Görüntüleme: 27
Arkadaşlar benzer sorunu yaşayanlara önerim Game Visual ayarlarını değiştirmeleri. Karanlık bölgelerde karıncanlanma sorunu "manzara" modun da tamamıyle çözüldü sayılır. Farklı oyunlarda farklı modlar denenebilir yani "görüntü keskinleştirme" vs ile alakası yok. Shadow Boost ayarları da manzara moduna alınca hiç sorunsuz kullanılabiliyor. Eğer karıncalanma yapan bir profildeyseniz Shadow Boost açtığınızda çok daha kötü duruma geliyor
Not: Şuan manzara modunda kullanıyorum gönderdiğim fotoları açtığımda en küçük bir karıncalanma olmadığını görüyorum . muhtemelen siz fotolarda bir sorun görmemiş olabilirsiniz.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı