RX 6800 XT için sıvı soğutma sistemi tavsiyesi

Görünümünden öte soğutma kapasitesi olarak performansı önemli benim için hocam. Bu anlamda hangisini tavsiye edersiniz. Fiyat olarak 1500 TL nin pek üzerine çıkmak istemiyorum. Bu arada

Hemen inceliyorum hocam. Teşekkür ederim tavsiye ve bilgilendirmeniz için. 480mm ye kadar desteklediğini öğrenmem iyi oldu :)
Hocam kasanız çok büyük XIGMATEK OVARTAKE 6x120mm FAN + RAINBOW LED BAR USB3.0 GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da buradan teknik özelliklere bakabilirsiniz.

Bazı ekran karti modelleri kendinden sıvı soğutmali gelmekte örneğin Aorus 2080 Super waterforce. Alacaginiz ekran kartının modelleri piyasaya sürüldüğünde sıvı soğutmalı modeli varsa tercih edebilirsiniz. Eger yoksa iş biraz daha zorlaşacak ekran kartınız için sıvı soğutma blogu satın almanız gerekmekte aynı şekilde pompa rezervuar vs. özel sıvı soğutmalı bir sistem kurmalısınız.

Oooo.. Teşekkür ederim hiç gerek yok o zaman. Zaten RX 6800 verilerine göre en yüklü durumda bile 65 derece civarında. Haliyle ekstra bir soğutmaya ihtiyaç olacağını sanmam. Kendi üzerindeki fanlar yeterli olacak o zaman ekstra masrafa ve uğraşa gerek yok. Zaten amacım oyun oynamak stabil fps ile.

Bunun için custom sıvı soğutma gerek onun da maliyeti sistem kadar olur. Belki biraz daha az.
Anladım hocam hiç boşa masrafa ve fantaziye gerek yok o zaman. Standart bir işlemci soğutucu işimi görecektir. 5600X serisi ile birlikte gelen soğutucu fan ın pek işe yaramadığını söylemişler zaten. O yüzden belki de fanla birlikte kullanabileceğim sıvı soğutma sistemi işimi fazlasıyla görür

Görünümünden öte soğutma kapasitesi olarak performansı önemli benim için hocam. Bu anlamda hangisini tavsiye edersiniz. Fiyat olarak 1500 TL nin pek üzerine çıkmak istemiyorum. Bu arada

Hemen inceliyorum hocam. Teşekkür ederim tavsiye ve bilgilendirmeniz için. 480mm ye kadar desteklediğini öğrenmem iyi oldu :)

İşleminizi sogutmada 1300TL fiyatıyla kesinlikle uzmeyecek bir ürün Nzxt markası kasa ve soğutma ürünlerinde zirve markalardan birisi performans olarak da yüzünü kara çıkartmaz 240mm lik modelini deneyimleme fırsatım olmuştu 3800x işlemci ile maks yükte 1 saatlik testte 70 li derecelere anca ulasmisti

Hocam kasayı yine böyle forumlarda tavsiye ettiler. İçerisindeki hava akışının çok iyi olduğunu söylediler. Ben kasayı masa üzerinde kullanacağım yani yerler (yükseklikle) ilgili bir sıkıntım yok. O yüzden madem tavsiye ediliyor, full tower olmasında da bir sakınca olmadığını düşündüm. Ne kadar büyük, o kadar iyidir mantığı ile.

Teknik özellikleri konusunda çok bilgili değilim ama anladığım kadarı ile 11 tane fan takılabilecek yeri varmış ve kasayla birlikte 6 tane 120 mm lik fanla birlikte geliyormuş. soğutma için de epey alan kalıyor..

Sizce büyük olmasının bir dez avantajı var mı?

İşleminizi sogutmada 1300TL fiyatıyla kesinlikle uzmeyecek bir ürün NZXT markası kasa ve soğutma ürünlerinde zirve markalardan birisi performans olarak da yüzünü kara çıkartmaz 240mmlik modelini deneyimleme fırsatım olmuştu 3800X işlemci ile maks yükte 1 saatlik testte 70'li derecelere anca ulasmisti

Stokta yok hocam.

Hocam kasayı yine böyle forumlarda tavsiye ettiler. İçerisindeki hava akışının çok iyi olduğunu söylediler. Ben kasayı masa üzerinde kullanacağım yani yerler (yükseklikle) ilgili bir sıkıntım yok. O yüzden madem tavsiye ediliyor, Full Tower olmasında da bir sakınca olmadığını düşündüm. Ne kadar büyük, o kadar iyidir mantığı ile.

Teknik özellikleri konusunda çok bilgili değilim ama anladığım kadarı ile 11 tane fan takılabilecek yeri varmış ve kasayla birlikte 6 tane 120 mmlik fanla birlikte geliyormuş. Soğutma için de epey alan kalıyor.

Sizce büyük olmasının bir dez avantajı var mı?

Yeriniz varsa büyük olması çok güzel bir şey.

Hem fiyatı uygun hem güzel bir ürün pişman etmeyecektir bende kullanıyorum bu ürünü RGB olsun falan istemiyorsanız işinizi görecektir artan para ile birçok ürünü upgrade edebilirsiniz sanırım.
Anakart Asus Rog x570-F

İşlemci R9 3900x

Ramler Gskill Trident Z neo (2x16) 32gb 3600 mhz cl16

Sıvı soğutucu Corsair H100x

Psu Coolermaster Vanguard V1000 gold full moduler

Kasa Sharkoon TG5

SSD James Donkey 960 gb

Asus Tuf 3080

Benim kullandığım sistemde başarılı bi şekilde idare ediyor ama yeni kullanıcıyım eğer almanız için zaman varsa 1-2 hafta sonra tekrar yorum yapabilirim.

Son düzenleme:

Hem fiyatı uygun hem güzel bir ürün pişman etmeyecektir bende kullanıyorum bu ürünü RGB olsun falan istemiyorsanız işinizi görecektir artan para ile birçok ürünü upgrade edebilirsiniz sanırım.
Anakart Asus Rog x570-F

İşlemci R9 3900x

Ramler Gskill Trident Z neo (2x16) 32gb 3600 mhz cl16

Sıvı soğutucu Corsair H100x

Psu Coolermaster Vanguard V1000 gold full moduler

Kasa Sharkoon TG5

SSD James Donkey 960 gb

Asus Tuf 3080

Benim kullandığım sistemde başarılı bi şekilde idare ediyor ama yeni kullanıcıyım eğer almanız için zaman varsa 1-2 hafta sonra tekrar yorum yapabilirim.

Çok teşekkürler hocam dolar bu kadar düşmüşken bir iki hafta beklemem herhalde.. n11 in indirimini beklerim en kötü :) incelemelerine bakacağım. rgb falan hiç şart değil açıkçası teşekkür ederim öneriniz için

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı