RX 6800 XT Sistem bazı oyunlarda anlık takılıyor ve işlemci ile ekran kartı kullanımı düşüyor

zelixa

Yoctopat
Daha fazla  
Sistemim:

• Anakart: ASUS X570-P
  • İşlemci: Ryzen 7 5800x3D
  • Ekran Kartı: RX 6800 XT
  • RAM: 32 GB
  • Soğutma: 360 mm sıvı soğutucu
  • PSU: Xigmatek 1800W
  • SSD: 1 TB Crucial (4000 MB/s)

Bazı oyunlarda saniyelik takılmalar yaşıyorum ve o anlarda GPU kullanımı bazen 0'a, bazen 40 civarına düşüyor. Neden kaynaklandığını bulamadım.

Isı değerlerim normal, SSD'ye Mark testi uyguladım, normal. GPU ve CPU stres testleri de sorunsuz geçti.

PSU'dan kaynaklanıyor olabilir mi diye düşündüm ama emin olamıyorum. BIOS güncel, o da çözüm olmadı.

Kasmayan oyunlarda ise hiçbir sıkıntı yok; God of War 4–5, The Last of Us Part I–II, RDR2, Cyberpunk 2077 yağ gibi akıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim:

• Anakart: ASUS X570-P
  • İşlemci: Ryzen 7 5800x3D.
  • Ekran kartı: RX 6800 XT.
  • RAM: 32 GB.
  • Soğutma: 360 mm sıvı soğutucu.
  • PSU: Xigmatek 1800W.
  • SSD: 1 TB Crucial (4000 MB/s)

Bazı oyunlarda saniyelik takılmalar yaşıyorum ve o anlarda GPU kullanımı bazen 0'a, bazen 40 civarına düşüyor. Neden kaynaklandığını bulamadım.

Isı değerlerim normal, SSD'ye mark testi uyguladım, normal. GPU ve CPU stres testleri de sorunsuz geçti.

PSU'dan kaynaklanıyor olabilir mi diye düşündüm ama emin olamıyorum. BIOS güncel, o da çözüm olmadı.

Kasmayan oyunlarda ise hiçbir sıkıntı yok; God of War 4–5, The Last of Us part ı–ıı, RDR2, Cyberpunk 2077 yağ gibi akıyor.

Ekran kartında sıkıntı olabilir driver değiştir belki çözülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı