RX 7600 için 750W PSU önerisi

Fiyatı bir tık yüksek bence. Eğer sistemine yetecek bir PSU arıyorsan 500W da yeterli olur. Kampanya ile güzel fiyata geliyor.
  • Anakart MSI X470 Gaming Pro.
  • Ekran kartı: Gigabyte RX7600 8 GB 128 bit.
  • SSD1: 1 TB MLD SSD.
  • SSD2: 250 GB Samsung EVO SSD.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • PSU: Xigmatek tauro 500W +80 Bronze

1050 Ti ekran kartım takılıyken sistem iyi çalışıyor fakat RX7600'e geçtikten sonra sistem güç tuşuna basınca açılmıyor. Kasa ışıkları yarım saniye açılıyormuş gibi oluyor ve açılmıyor. Büyük ihtimal PSU yetersizliğinden diye düşünüyorum ve bu yüzden 750'ye geçmek istiyorum. Bilgisayarın açılmama nedenini bulamıyorum maalesef. 7600 kartım yeni alındı sıfır.

PSU yetersiz değil de acaba bozulmuş olabilir mi farklı bir durum var.
Halihazırda 1050 Ti kartım hala mevcut ve bu kartla sistemi açabiliyorum fakat 7600'ü PCI-e ile sisteme bağlandığımda maalesef bu sorunla karşılaşıyorum. PCI-e kablosunu dışardan tek olarak satın aldım bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi?

Halihazırda 1050 Ti kartım hala mevcut ve bu kartla sistemi açabiliyorum fakat 7600'ü PCI-e ile sisteme bağlandığımda maalesef bu sorunla karşılaşıyorum. PCI-e kablosunu dışarıdan tek olarak satın aldım bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi?
Olabilir. En iyisi dediğim gibi kampanya ile attığım güç kaynağını al kullan.
Bu arada en kısa sürede işlemcini 5600 gibi bir işlemciyle değiştir. 5 2600 RX7600'e darboğaz yapar.
İşlemcini değiştirmeden önce BIOS'unu güncellersin.

Olabilir. En iyisi dediğim gibi kampanya ile attığım güç kaynağını al kullan.
Bu arada en kısa sürede işlemcini 5600 gibi bir işlemciyle değiştir. 5 2600 RX7600'e darboğaz yapar.
İşlemcini değiştirmeden önce BIOS'unu güncellersin.
Sanırım aşağıdakini alıp bir test sürüşü yapacağım 750W ile, eğer sistem açılırsa daha sonra işlemciyi dediğiniz gibi 5600 ile değiştireceğim.

6+2 PCI'a sahip, muhtemelen 7600 kart için uyumludur değil mi? 7600 kartımda 6+2 besleme girişi mevcut.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı