Çözüldü RX 7700XT sistem Valorant'ta oyuna girince donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zervixon

Femtopat
Daha fazla  
Valorant'a girince ilk 30 saniye sorun yok ama sonrasında 5 saniyede bir ekran donmaya başlıyor. Oyundan çıksam da 5 saniyede bir donmaya devam ediyor yeniden bilgisayarı başlatana kadar da düzelmiyor ve bazen de AMD hata raporu aracı açılıyor. Sorun sadece Valorant'ta oluyor. Sistem: RX 7700 XT Ryzen 5 7600 A620M h 32 GB RAM.

Çözüm
Valorant'a girince ilk 30 saniye sorun yok ama sonrasında 5 saniyede bir ekran donmaya başlıyor. Oyundan çıksam da 5 saniyede bir donmaya devam ediyor yeniden bilgisayarı başlatana kadar da düzelmiyor ve bazen de AMD hata raporu aracı açılıyor. Sorun sadece Valorant'ta oluyor. Sistem: RX 7700 XT Ryzen 5 7600 A620M h 32 GB RAM.

Sorunu çözdüm. İlk olarak RAM'leri EXPO 2'den 1'e aldim. İkinci olarak Secure Boot'u Custom yapip factory key reset yaptım. Son olarak da oyunun dosyalarini doğruladim.
BIOS güncel değilse güncelleyin.
Chipset sürücüsünü güncelleyin.
Disk testi yapıp sonuçları yollayın.

Tamamdır hocam hepsini yapip bakacağım tekrardan. Teşekkürler.

BIOS güncel değilse güncelleyin.
Chipset sürücüsünü güncelleyin.
Disk testi yapıp sonuçları yollayın.

BIOS'u da güncelledim. Güncelleyince ayarlar sıfırlanmış denemek için oyuna girdim donma sorunu olmadı fakat Secure Boot'u açmamı istedi ve attı. Açtığım zaman yine sorun başladı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-02 034759.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-02 034759.png
    90,5 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2025-07-02 034902.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-02 034902.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Tamamdır hocam hepsini yapip bakacağım tekrardan. Teşekkürler.

BIOS'u da güncelledim. Güncelleyince ayarlar sıfırlanmış denemek için oyuna girdim donma sorunu olmadı fakat Secure Boot'u açmamı istedi ve attı. Açtığım zaman yine sorun başladı.

Chipset sürücüsünü güncelledin mi? Sürücü bulucu tarzı bir araç kullandın mı?

Evet AMD'nin uygulamasindan chipset güncelledim. Gigabyte'in kendi uygulamasından da baktim anakarta gelen diğer bütün güncellemeleri yaptım. Sorunun kaynağı Secure Boot olabilir mi acaba?

Sanmam.

Sorunu çözdüm. İlk olarak RAM'leri EXPO 2'den 1'e aldim. İkinci olarak Secure Boot'u Custom yapip factory key reset yaptım. Son olarak da oyunun dosyalarini doğruladim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı