RX 7700XT ve R5 5600 sistem ile oyunlarda takılma oluyor

Enes28x

Hectopat
Daha fazla  
PC'yi alalı 1 ay oldu ve RDR 2'de dakika başı drop giriyor, oyundan atma, sürücü zaman aşımı gibi hatalar alıyorum. Oyunu AMD driver'ının kendi Virtual Super Resolution ayarıyla 2K Ultra ayarlarda oynuyorum, 80 FPS civarı alıyorum. FC 25'te ise oyun 2-3 saniyeliğine aşırı kasıyor, sonra düzeliyor. Bu arada sırada yaşanıyor. Ayrıca BIOS'tan videoda gördüğüm ReSize BAR ve above 4G decoding ayarlarını yaptım. Yakın zamanda BIOS güncellemesi de yaptım.

Sistemim:

• Ryzen 5 5600.
  • RX 7700 XT.
  • 16 GB DDR4 RAM.
  • Windows 11 Pro kullanıyorum. Onunla bir alakası olabilir mi? Bazı kişiler bu tarz sorunlarının Windows 10'a geçince düzeldiğini söylemiş.
  • Kullandığım monitör normalde 1080p ama ben dediğim gibi Virtual Super Resolution ile oyunu 2K'da oynuyorum, ama sadece oyunu 2K ayara alıyorum; masaüstü çözünürlüğü 1080p.
  • SSD sağlık ve performans testleri aşağıda. Ben çok anlamam ama okuma ve yazma hızları normalde olması gerektiğinden düşük değil mi? (Normal okuma hızı 7000 MB, yazma hızı ise 6000 MB)
1752618963302.png

Ekran Görüntüsü (5).png

Son düzenleme:
Hocam oyun 1080P'de bulanikken 2K'ya alinca netlesiyor bence RDR'nin kendi sorunu bu hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VSR kapaliykenki degerler var hocam videoda.

Her kastığında GPU usage düşüyor başka hocalarımızda yazarsa anlarız ama sürücülerin güncel mi ekran kartı sürücülerin ya da yonga setlerin güncel değilse bu hatalar olur sürücülerini ekran kartının ana kartının ve CPU'nun markasının sitesine girip o modele göre yükle bir de öyle bakalım.

Her kastığında GPU usage düşüyor başka hocalarımızda yazarsa anlarız ama sürücülerin güncel mi ekran kartı sürücülerin ya da yonga setlerin güncel değilse bu hatalar olur sürücülerini ekran kartının ana kartının ve CPU'nun markasının sitesine girip o modele göre yükle bir de öyle bakalım.

DDU ile GPU driverlarini silip yukledim ama işlemciye bakmadım.

1-)AMD Cleanup ile hem ekran kartı hem chipset sürücülerini kaldırınız.

2-)Arama yerine "sistem ortam değişkenlerini düzenleyin" yazınız.
-Donanım kısmına tıklayınız, aygıt yükleme ayarları bölümünü açarak hayır kısmını seçip değişiklikleri kaydet tuşuna basınız.

3-) En son çıkan sürücüyü sizin için paylaşıyorum, ekran kartınız için son çıkan sürücü güncellemesini edininiz.

4-) AMD Chipset güncellemesini edininiz, en son çıkan sürücüyü size paylaşıyorum.

Bu aşamaları yaptıktan sonra bize tekrar yazabilir misiniz son durumu.

Oyle demislerdi hocam. Ne yapmam gerekiyor tam olarak.

Hocam saçma ama hala olmadıysa bir fikrim daha ekran kartınız kasada hangi pozisyonda. Bu pozisyondaysa ve taşıyıcı yoksa resimdeki gibi bazen FPS düşüşleri oluyor bizim arkadaşta olmuştu oraya bardak koyup halletmiştik bir de ekranınızdan ölçeklendirme ayarlarınız kaç bakabilirmisniz 50 deyse 100 yapın.

1753207389298.png

Hocam saçma ama hala olmadıysa bir fikrim daha ekran kartınız kasada hangi pozisyonda. Bu pozisyondaysa ve taşıyıcı yoksa resimdeki gibi bazen FPS düşüşleri oluyor bizim arkadaşta olmuştu oraya bardak koyup halletmiştik bir de ekranınızdan ölçeklendirme ayarlarınız kaç bakabilirmisniz 50 deyse 100 yapın.

Eki Görüntüle 2540598

Bu pozisyonda hocam benim ekran kartimda şu anda problemim yok ama hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı