RX 7800 XT + 7800x3D vs RTX 4070 Super + 7500F

Anil Alkan

Hectopat
Oyunları 1080P'de en yüksek ayarlarda oynadığımızı varsayarsak, hangisi daha çok performans verir?

Oyumu 7800XT+7800X3D için kullanıyorum.

İkisi de yüksek performanslı fakat 4070s daha az ısınıyor. Ben olsam uzun vadede ısınma sorunları ile uğraşmamak için 4070s alırdım.

Zor soru, bu sistemler hazır mı? Eğer değil ise hiçbiri.

Bütçe artar ise 9600x.

Lakin iki sistemde hazır ise 7800x3D çok iyi bir işlemci olmasına karşın kullandığınız ekran kartı ile ne kadar efektif olur tartışılır ama ileride daha iyi bir ekran kartına geçer iseniz o zaman da 1080P çözünürlükte kalır mısınız?

İki ekran kartının da gücü 2K için bazı oyunlar için yetersiz olsa da çoğu oyunda yeterli ama 4070 süper daha ağır kalıyor, eğer ilk sistemde 7900GRE olsaydı onu seçmenizi önerirdim.

Hazır değil hocam, RX 7900 XT + Ryzen 5 7500F sistem almayı planlıyordum ama herkes 1080P'de bayağı darboğaz yapar diyor ve evet 1080P'de kalmaya devam edeceğim.

Hazır değil hocam, RX 7900 XT + Ryzen 5 7500F sistem almayı planlıyordum ama herkes 1080P'de bayağı darboğaz yapar diyor ve evet 1080P'de kalmaya devam edeceğim.
Oyuna göre değişir, lakin pek bir problem olacağını sanmıyorum, 165Hz ve üstü bir monitör var ise ekran kartı kendisini olabildiğince kullanır. Aman aman bir darboğaz olmaz.

Oyuna göre değişir, lakin pek bir problem olacağını sanmıyorum, 165Hz ve üstü bir monitör var ise ekran kartı kendisini olabildiğince kullanır. Aman aman bir darboğaz olmaz.

Monitörüm 165 Hz'tir hocam.
Oynamayı planladığım oyunlar Elden Ring, Wukong ve o tarz oyunlar olacak. Kesin dediğiniz gibi büyük bir darboğaz olmayacağına emin misiniz? Ona göre alacağım sistemi belirliyim.

Elden Ring'te zaten 60FPS kilit var, Black Myth Wukong zaten sistemi zorlayan bir oyun yani ekran kartı maksimum kullanımda olacak ise problem olmaz.

R5 7600 ile benzer bir işlemci R5 7500F. Kullanacağınız ekran kartı ile iyi sonuç alırsınız. Yükü işlemciye kaydırmadığınız sürece sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…