RX 7800 XT fan ayarı nasıl yapılır?

powerrangers

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Gigabyte 7800 XT Gaming OC ekran kartımın manuel fan ayarını yapayım dedim, Max %70'e çektim. Öyle böyle bir ses gelmiyor, sanki tır var yanımda. Sıkıntılı mı, anlamıyorum. Bilen biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tıkırtı yapıyorsa bir şeye sürtüyor olabilir ya da yağı bittiyse yalpalıyor olabilir (gırr gibi ses yapar) , eğer yoğun üfleme sesi veriyorsa normal.

Coil Whine yaşıyor olabilirsiniz hocam. Eğer tiz sesler duyuyorsanız veya elektriğimsi sesler duyuyorsanız fan sesinin yanında coil whinedır. Güçlü bir gpu olduğu için normal bir durum fakat zararsızdır sadece ses yapar.

Tıkırtı yapıyorsa bir şeye sürtüyor olabilir ya da yağı bittiyse yalpalıyor olabilir (gırr gibi ses yapar), eğer yoğun üfleme sesi veriyorsa normal.

Fan hızı 3000 4000 RPM de dönmesi normal mi çok ses çıkartıyor nasıl düşürürüm?

Hocam manuel olarak düşürmeye çalışıyorum. Ama düşürmeme ragmen devir 3000 4000 RPM de dönüyor. Çok ses çıkıyor yok mu çözüm?

Son düzenleme:
Sıcaklık değerleriniz nasıl? Ayrıca yükte hotspot sıcaklığınızı kontrol edin. Eğer sorun yoksa sürücü kaynaklı olabilir.

Sıcaklık değerleriniz nasıl? Ayrıca yükte hotspot sıcaklığınızı kontrol edin. Eğer sorun yoksa sürücü kaynaklı olabilir.

Sıcaklık normal 60 derece hot 68 falan da manuel ayarlanmiyor kart tam devirde dönüyor. Kendi otomatik ayarlarında sorun yok. Yeni aldım karti eger devri düşüremezsem iade uğraşmak istemiyorum.

Sıcaklık normal 60 derece hot 68 falan da manuel ayarlanmiyor kart tam devirde dönüyor. Kendi otomatik ayarlarında sorun yok. Yeni aldım karti eger devri düşüremezsem iade uğraşmak istemiyorum.
Otomatik ayarda da aynı sorun var mı? Bir de yaptığınız ayarı paylaşabilir misiniz?

Tabii ki de. Şimdi ikinci atacağım fotografta ekran kartı sıcaklıgı 47 olmasına ragmen son devirle ayarladıgım %73 hızla çalısıyor. Normalde GPU sıcaklıgı 47'de ayarladıgım fan devri 46 RPM de çalısması gerekirken GPU sıcaklıgı 47'de bile son ayarladıgım devir ile çalısıyor. Bir sıkıntı var? Çok ses yapıyor.

Dosya Ekleri

• 20250117_130812.jpg
    154,4 KB · Görüntüleme: 83
Adrenalin programında Fan hızı hotspot sıcaklığına göre ayarlanır. O sıcaklığı baz alın.

İkincisi, bu değerlerle %56 civarı dönen fanınızın bu yüzdeye karşılığı 2705 RPM olabilir. Farklı programlardaki yüzdeye bakmayın.

Şöyle yapın. Fan eğrisinde her sıcaklığa %50 hıza ayarlayın ve fan hızı kaç rpm oluyor ona bakın. Bu hızın 2 katı sizin %100'deki RPM hızıdır. Veya direkt %100'e ayarlayabilirsiniz. Mesela benim önceki kartta maksimum fan hızı 4500 RPM idi.

Bu ayarlamalardan sonraki sonuç değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

Dediginiz gibi yaptım. Bu kartı ses yapmaması için hangi ayarlarda kullanmalıyım? Yaza odaklı ayar yapmak istiyorum. Çok ses olursa yine düşürcegim yapacak bir şey yok.

2200 RPM yeterli mi? Bu ses e alışırım gibi. Daha fazlası rahatsız ediyor ama yaz odaklı istiyorum.

Not: Arka planda Until Dawn oyunu açık şekilde paylaştım.

Dosya Ekleri

• 20250117_144636.jpg
    161,6 KB · Görüntüleme: 82
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…