Merhaba, undervolt işlemimden sonra OCCT ile işlemciye yük bindirip 30 dakika kadar stabil mi değil mi diye kontrol ettim, sorun gözükmüyordu. Oyuna girdim. 1-2 saat oynadım, sonrasında açık bıraktım. Hem test için hem de arada AFK kalsam da sistem kararlı mı değil mi diye 2 saatte öyle açık kaldı. Toplamda 4 saat sorunsuz ve performası iyi bir şekilde kararlı çalıştı. Sonrasında bu mavi ekranı aldım. İlgili analizlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Bence bir çözüm değil o analiz. Eğer disk sorunlu olsaydı evet derdim ama şu anlık böyle kalsın. Disk çıkardın ve mavi ekranlar kesildi diyelim o zaman bir çözüm değeri olur.
Hocam tekrardan selamlar, mavi ekran crash vb. Almıyorum bilgisayar baya açık kaldı ağır oyunlara vs girdim sıkıntısı yok gibi. Ama şimdi de stutter sıkıntısı çekiyorum buraya yazmadan önce bir sürü yazı okudum. Win10 a geçip denemeyi bile düşünüyorum ama fark edeceğini sanmıyorrum. Yani bu sistem ile akıcı oynayamamak gerçekten canımı çok sıktı. Bilginiz varsa en temel neleri kontrol edebilirim ne önerirsiniz.
Hocam tekrardan selam, mavi ekran crash vb. Almıyorum bilgisayar bayağı açık kaldı ağır oyunlara vs girdim sıkıntısı yok gibi. Ama şimdi de stutter sıkıntısı çekiyorum buraya yazmadan önce bir sürü yazı okudum. Windows 10'a geçip denemeyi bile düşünüyorum ama fark edeceğini sanmıyorrum. Yani bu sistem ile akıcı oynayamamak gerçekten canımı çok sıktı. Bilginiz varsa en temel neleri kontrol edebilirim ne önerirsiniz?
Bunu bir şey görmeden tahmin etmem zor, Afterburner ile oyun esnasında kayıt alıp stutter yediğin anlarda kaynak kullanımındaki değişime bakmanı öneririm.
Bunu bir şey görmeden tahmin etmem zor, Afterburner ile oyun esnasında kayıt alıp stutter yediğin anlarda kaynak kullanımındaki değişime bakmanı öneririm.
Hocam selamlar...Gereksiz tüm ssdleri ve kabloları çıkardım. Temiz kurulum yapıp sadece gerekli setupları yükledim steam vb gibi. Mousenin 3. parti yazılımı dahi yüklemedim. Büyük oranda stutter sorunum azaldı son bir şey kaldı uzatma kablosunu değiştirmek yada farklı prizlerde denemek. Bundan önce rx 5700 xt kullanıyordum sürekli watmann alıyordum. Psu dan şüphelenip thermaltake 750w gold psu alıp denemiştim çökmeler onda devam ediyordu. Rx 7800 XT ye yükselttim daha hiç çökme yaşamamışken bugün witcher 3 e girdim çökme yaşadım. Dump dosyası oluşmamış o yüzden olay görüntüleyicisini paylaşıyorum size. Ve ekran kartı tek kablodan L şeklidne güç alıyor. İkinci bir güç kablosu ve desteği psu da mevcut sizce öyle mi bağlanmalı? Nasıl bağlı olduğunu da görsel olarak ekliyorum. Ve sorun yaşandığında hoparlörden dırrr diye ses gelip dondu biraz bekledim düzelmeyinnce el ile reset attım. Reset sonrası da yükleme ekranı şu şekilde dondu görseli paylaşıyorum. Tekrar kapatıp açılınca düzeldi...
Yükselttim daha hiç çökme yaşamamışken bugün Witcher 3'e girdim çökme yaşadım. Dump dosyası oluşmamış o yüzden olay görüntüleyicisini paylaşıyorum size.
Sorduğun şey zaten olması gereken bağlama şekli yalnız. PSU'nun tek kablodan ne kadar güç verdiği de önemli ama muhtemelen o kartın ihtiyacı kadarını vermiyordur.
Bir şey yok raporlarda, bu mavi ekran temelli bir çökme mi yoksa önceki WattMan hatası mı onu pek anlamadım açıkçası.
Kod:
Hatalı uygulama yolu: C:\Users\onrgk\AppData\Local\Programs\CD Projekt Red\REDlauncher\REDlauncher.exe
Hatalı modül yolu: unknown
Sorduğun şey zaten olması gereken bağlama şekli yalnız. PSU'nun tek kablodan ne kadar güç verdiği de önemli ama muhtemelen o kartın ihtiyacı kadarını vermiyordur.
Yok mavi ekran değil, direkt oyun donup dırr diye ses geldi sonra kapanmayınca kapattım zaten. Yani ben şimdi ikinci kabloyu da bağlayayım mı yoksa zaten şuan doğru mu? Gücü de yetiyor diye düşünüyorum baya bi test yaptım hep baktım değerlerine 400w a kadar çıktı hiç o wattlarda çökme yapmadı.
Şu an olan doğru değil, 2 kablolu şekil doğru. Zaten güç konusunda sıkıntı yaşamış olsan bilgisayarı elinle kapatmış olmazdın bu arada. Ben senin sorununu hala tam olarak anlamadım maalesef.