Çözüldü RX 7800XT ekran kartı kullanımı %100 oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar YouTube'dan ya da kickten video yayın izlerken direkt 100 de 100 kullanılıyor sabit ancak YouTube veya Kick dışında tarayıcıda gezinirken kullanım 1'e 0'a düşüyor bu normal midir? Sıcaklık dereceleri tarayıcıda 45-46 derece oyunlarda da 50-60 derece aralığında. Sistemim: AMD RX 7800 XT, Ryzen 5 7600, 32 GB RAM, anakart ASUS Prime A620M-K, game booster CPU cooler kullanıyorum.

Bir yanlışlık var. Zaten %100 kullanıyor olsa sıcaklık 50-60 derecede kalmaz

Bir yanlışlık var. Zaten %100 kullanıyor olsa sıcaklık 50-60 derecede kalmaz.

Hocam resimleri aşağıya bıraktım. Doğru değil mi? Arkada 2 video açık YouTube'dan ve bu şekilde kullanım ve sıcaklıklar. Ancak videoları durdurunca kullanım 1'e düşüyor ve sadece video açınca 100 oluyor. Kullanım mı hatalı gösteriyor yoksa sıcaklık mı anlayamadım?

OCCT indirip oradan bakabilir misiniz, benim işlemcimi de sürekli 4.9 GHz gösteriyordu Görev Yöneticisi.

Çözüm
Hocam şu sağdaki ekran kartının sıcaklığı ve kullanımı dimi yanlış söylemiyorum. Orda resimde gördüğünüz gibi yüzde 7-8 kullandığını gösteriyor ancak görev yöneticisinde sabit 100. O zaman görev yöneticisinde bi sorun var benim sistemimde herhangi bir sorun yok değil mi ?

Tahminimce öyle hocam, dediğim gibi bende de Ryzen 5 7600 işlemciyi 4.9 GHz gösteriyordu. OCCT'den baktığımda 900 MHz falandı zaten cumartesi hocamın da dediği gibi %100 kullanımda olsa 50 °c kalma ihtimali yok.

Evet sağdaki ekran kartının değerleri.

O zaman dert etmem gereken bir sorun yok cpununda ekran kartınında değerleri normal değil mi hocam?

O zaman dert etmem gereken bir sorun yok cpununda ekran kartınında değerleri normal değil mi hocam?

Hocam işlemcide bir problem yok da şimdi bakınca fark ettim boşta 67 watt çekmesi biraz fazla ekran kartının, Radeon Software'dan bakabilir misiniz kaç watt çekiyor kart.

Gerçi benim 4060 bile 50W çekiyor gözüküyor boşta, kusura bakmayın hocam sizi de gereksiz yere korkuttum. Kartınızda bir problem yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-15 212040.png
    81,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…