Çözüldü RX 7800XT WattMan hatası nasıl düzeltilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yabancı32

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 7600 işlemcim ve ASUS Dual Radeon OC RX 7800XT ekran kartım var. Performans ayarlarında işlemcim varsayılan değil de CPU hız aşırtma başarılı olarak işaretli. Ayarlama kontrolü de özelde. WattMan hatası alıyordum ve araştırıp GPU frekansını düşürünce çözüldüğünü gördüm. Denemek için GPU maksimum frekansı 100'den 95'e aldım. Ama işlemcinin hız aşırtmasını varsayılana çekemiyorım. Ayarları sıfırladım driveri silip yükledim hiçbir türlü olmadı. Nasıl düzeltirim veya düzeltemezsem bir zararı olur mu? Ayrıca frekans düşürmek dışında bir çözüm öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Temiz, şimdi bir önceki görselde soldaki soketi takmıyorsunuz, sadece sağdakini takıyorsunuz, kasa arkasında bir kablo daha var bu şekilde, o kabloyuda buraya getirip ondan 1 soketi soldakine takıyorsunuz.

Bu şekilde bağlayın, soketler tam otursun, ekran kartına yaptığınız ayarları sıfırlayın, gerekirse sürücüyü kaldırıp tekrar kurun ayarlar düzelsin.
Süper, o boşta kalanları kablo bağı ile alttan gelen kablolara bağlayabilirsiniz.

Şimdi ekran kartının ayarlarını orijinaline çevirip sistemi test edin.
Hocam amd radeon software dan sıfırlamayı denedim. Ekran kartı ayarları sıfırlanıyor ama en üstte ayarlar bölümü özelleştirden varsayılana gelmiyor ve cpu hız aşırtma normale dönmüyor. Ddu ile driveri silip yüklemeyi denedim uygulama içinden de denemedim ama olmadı. Sadece gpu ayarları eskiye dönüyor. Bir sıkıntı olur mu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı