RX 7900 XTX ile MSI G274QPX monitörde ekran bozulması sorunu

troken

Decapat
Daha fazla  
Oyun sırasında, sistemi ilk açtığım zaman ve bazen normal kullanımda ekranda çizgiler ve görüntü bozulmaları (artefaktlar) oluşuyor. DisplayPort kablosunu ekran kartından çıkarıp takınca geçmiyor ama bir süre sonra 20-30 saniye içinde kendiliğinden düzeliyor. Sürücülerin hepsi güncel ekran kartında ısınmada yok.
GPU: Sapphire Pulse RX 7900 XTX.
Monitör: MSI G274qpx.

Farklı zamanlarda çektiğim görsel ve videolar;

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz kablo yada monitör ile alakalı gibi gözüküyor. Farklı bir bağlantı kablosu ile yada kasanızı evde bulunan farklı bir monitör - TV ile bağlayarak test edebilirsiniz. Eğer sorun devam ediyor ise monitörü garantisi devam etmesi durumunda yetkili servise gönderebilirsiniz. Başka ekrana taktığınızda yanı şekilde sorun veriyorsa ekran kartınızı servise gönderirsiniz.

Bu ekran bozulma sorunu olduğu zaman monitör ile gelen dp kablosu takılıydı. Getirip HDMI 2.1 Ugreen kablosunuda taktım. Monitörun osd yerinden HDMI'ya geçiş yaptım ondada bozulma vardı. Şuan ama nedense hiç bir sıkıntı yok ara sıra neden oluyor onu anlamıyorum.

Bazen monitörler çok fazla elektronik eşyanın takılı olduğu çoklu prizlerde dalgalanma sorunu yapabilir. Kaliteli bir akım korumalı priz yada monitörü ayrı bir prize de takarak deneyebilirsiniz. Ama farklı kablo ile de sorun devam ettiyse monitörün kendisi ile ilgili bir durumda olabilir. Garanti devam ediyorsa bir gönderip kontrol ettirmeniz iyi olur diye düşünüyorum. Kartınız desteklemediği için küçük bir ihtimal ama monitör ayarlarında G-SYNC açık ise onu kapatmakta bir çözüm olabilir. Bazen bu ayarlarda garip hatalar verebiliyor. Net bir arıza tespiti yapamıyorum maalesef. Belki daha tecrübeli bir arkadaşımız daha net bir tavsiye verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…