RX 9060 XT durduk yere çöküyor

Onur alt

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba olayı kısaca özetleyeyim. Bilgisayar topladım daha doğrusu upgrade yapmak istedim ve ekran kartı işlemci PSU ve CPU fanı değiştirdim. Ancak gelen parçaları taktığımda bilgisayar bazen gri ekrana düşüyor ve kasa komple kilitleniyor Caps Lock tuşuna basçek yapıyorum ama klavyede tepki yok. Bu durumun eski anakartımdan olduğunu düşündüm çünkü kötüydü (H610M Pro VD Plus h) ve değiştirdim. TUF Gaming B760M-Plus D4 buna geçtim ve yine aynı sorunla karşılaştım daha sonrasında RAM'lerimde bir problem olduğunu düşündüm çünkü yeni gelen anakartta 2 slota da RAM'lerimi takınca görüntü gelmiyordu birisini takınca geliyordu. RAM'ler değiştim ancak bu sorun tekrar oldu. Masaüstünde gezerken bile bilgisayar bir anda gri ekran sanırım siyah ekran diyorsunuz oraya düşüyor. Kasadan kapatıp açınca masaüstünde direkt AMD hata raporlayıcısını görüyorum sanırım ki sorun ekran kartımda ekran kartım çöküyor. Bu durumu daha önceden yaşayan var mıdır? Nasıl düzeltebilirim? Önerilerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka upgrade ederken eski ekran kartının sürücüleri falan kalmış olabilir mi? PSU kaynaklı olması da muhtemel öyle çok teknik bilgim yok fakat yerinde olsam temiz kurulum denerdim önce eğer yapabiliyorsan dene istersen. Son 1 ay yeni PC alan arkadaşlarımda da bu tarz siyah ekran sistemin gitmesi gibi şikayetler vardı ben Windows 10'a geçmelerini tavsiye ettim şu an kimsede sıkıntı yok sanırım 11'in meşhur güncelleme problemlerinden denk geldi hepsine bilmiyorum. Özellikle belirli bir işlem yaparken mi gidiyor yoksa rastgele sistemi kullanmasan bile gidiyor mu?

Bende eski bir AMD ekran kartı var. Senin dediğin soruna benzer bir hata yaşamıştım ama benimki ram kaynaklı bir sorundu, ramlerimin slotlarını değiştirdiğimde düzelmişti. Ama sendeki hata daha çok sürücü hatasına benziyor. Ramlerine ve psuna güveniyorsan sürücülerini bir gözden geçir derim.

dediğiniz şeyleri yapmıştım driverler güncel anakart biosu güncel ancak hala oluyor masaüstünde gezerken bile bi anda siyah ekran yiyip komple sistem takılıyor. Garantiye yollayacağım umarım uğraştırmazlar iade sürem geçmiş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı