RX 9060 XT ve R5 5600 sistem oyunlarda çöküyor

Hanok

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım ekran kartı Sapphire 9060XT oyunlarda crash veriyor. Sistemim şöyle:
  • Sapphire RX 9060 XT
  • R5 5600
  • ASUS Prime B550 M-K
  • Kingston 2 TB M.2 SSD
  • MSI MAG 650W PSU
  • Team T-Force Vulcan TUF Gaming 32 GB RAM
Genellikle BF6, CoD, MW III gibi oyunlarda crash veriyor. Kartı iade edeceğim bu gidişle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni aldığım ekran kartı Sapphire 9060XT oyunlarda crash veriyor. Sistemim şöyle:
  • Sapphire RX 9060 XT.
  • R5 5600.
  • ASUS Prime B550 M-K
  • Kingston 2 TB M.2 SSD.
  • MSI MAG 650W PSU.
  • Team T-Force Vulcan TUF Gaming 32 GB RAM.
Genellikle BF6, CoD, MW III gibi oyunlarda crash veriyor. Kartı iade edeceğim bu gidişle.

OCCT kartı teste sok, kapanır veya hata verirse yeni almışsın iade etmeye çalış. İlk 6 ay içinde arızalı ürünlerde tamir istemeyip DOA raporu alarak iade edebilirsin ama belirtmen gerek, servisler uyanık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sisteminiz gayet güzel. Crash veriyor geniş bir kavram, oyun kapandıktan sonra herhangi bir hata mesajı karşınıza çıkıyor mu direkt kapanıyor mu? Hata mesajı varsa paylaşır mısınız. @BlueEagle in dediği gibi kartı furmark ve occt teste sokup ağır yük altında sorun yaşıyor musunuz diye bir bakın öncelikle.

BF6 da yeni amd karlar çok hata veriyor özellikle redditle çok konu var. Bu sabah bir paylaşım görmüştüm, windows 11' in en son gelen bir güncellemesini yapınca crash ler ortadan kalmış mesela. Ama aynı paylaşımı tekrar bulamıyorum linkini atacaktım.

OCCT kartı teste sok, kapanır veya hata verirse yeni almışsın iade etmeye çalış. İlk 6 ay içinde arızalı ürünlerde tamir istemeyip DOA raporu alarak iade edebilirsin ama belirtmen gerek, servisler uyanık.
Yaklaşık 5 dakikadır test aşamasında. Herhangi bir bozulma kapanma olmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_20251202_153450_218.jpg
    IMG_20251202_153450_218.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba, sisteminiz gayet güzel. Crash veriyor geniş bir kavram, oyun kapandıktan sonra herhangi bir hata mesajı karşınıza çıkıyor mu direkt kapanıyor mu? Hata mesajı varsa paylaşır mısınız. @BlueEagle in dediği gibi kartı furmark ve occt teste sokup ağır yük altında sorun yaşıyor musunuz diye bir bakın öncelikle.
Merhaba. Görseldeki gibi oyun açılma esnasında direkt crash veriyor. Eski kartımda ( rx 6600 ) güncel amd sürümünde tüm oyunları sorunsuz açıyordu. Yeni kartım için bu geçerli değil maalesef. Şuana kadar sadece Bf6 için eski sürüme dönüp denedim ve oyuna girebildim. Fakat COD gibi oyunlar maalesef yeni sürüm istediği için giremiyorum. Girsem de yeni sürüm olduğu hâlde crash yiyorum.

OCCT ile yapın 20 30 dakika orada hata yoska sıkıntı yok.
3d adaptive ile yapıyorduk testi sanırım. Yanlış isem düzeltin

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251202-154600.jpg
    Screenshot_20251202-154600.jpg
    112,7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20251202_154849_998.jpg
    IMG_20251202_154849_998.jpg
    386,7 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba. Görseldeki gibi oyun açılma esnasında direkt crash veriyor. Eski kartımda ( RX 6600 ) güncel AMD sürümünde tüm oyunları sorunsuz açıyordu. Yeni kartım için bu geçerli değil maalesef. Şu ana kadar sadece BF6 için eski sürüme dönüp denedim ve oyuna girebildim. Fakat CoD gibi oyunlar maalesef yeni sürüm istediği için giremiyorum. Girsem de yeni sürüm olduğu hâlde crash yiyorum.

3D adaptive ile yapıyorduk testi sanırım. Yanlış isem düzeltin.

Evet VRAM de yapın ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı