RX 9070 R5 7600X ile darboğaz yapar mı?

Alabildiğinin en iyisini al her oyunda tabiri caizse hayvan gibi performans alırsın korkma. 7600X zaten hepsinin hakkından gelebilecek bir işlemci.

Sana şöyle diyeyim ekran kartı ve işlemciyi ne kadar yüksek alırsan o kadar fazla FPS alırsın. Hiçbir oyunda daha düşük ekran kartı veya işlemci almak daha iyi performans sağlamaz. Her zaman en yükseği daha yüksek FPS verir. FPS oyunlarında zaten ekran kartlarının büyük birçoğunluğu %100 kullanıma ulaşmaz. Çünkü ekran kartına bindirdikleri yük çok hafiftir. 4070 Ti Super ile Valorant'ta yüksek veya düşük ayarlar fark etmez 700 FPS civarı alıyorum. Çözünürlüğü 1080P'ye düşürünce aldığım FPS yine benzer seviyelerde. 4K'ya alınca aldığım FPS düşüyor.

Mesela eski e sporcu olan ve aktif Radiant oyuncusu olan Combatry'nin ekran kartı 4080. :D
1080p oynuyor kendisi de. İşlemci ve ekran kartına aban abanabildiğin kadar.

Adama kurayla ekran kartı seçtiriyorlar. 4080 ile 4090 arasından 4080 çıkıyor şansına. 4090 vermelerini istiyor. 4090 dediğimiz kart 5070 Ti'den güçlü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1741376707461.png

Şimdi bu şekilde bir sistem topladım toplam 50.500TL'ye geliyor (işlemci soğutucuyu buradan almayacağım) 9070 fiyatı yüzünden daha mantıklı geldi ayın başında almayı düşünüyorum hadi bakalım

7600X gayet yeterli bir işlemci darboğaz sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum zaten bu sistemi tavsiyem olarak minimum 2K da kullanmalısınız 2K çözünürlükte yağ gibi akar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı