RX 9070 XT ekran kartı sorunlu mu?

PSU FSP Hydro Power 850W modelinden kartta bu problemi yaşayan bir sürü insan var yakın arkadaşımda bile aynı problem var kronik olduğunu düşünüyorum.
Kart marka modeliniz nedir? TUF'u 2 haftadır yoğun şekilde kullanıyorum ve UV kaynaklı çökmeler haricinde herhangi bir sorununu görmedim. Kronik sorunlu bir seriye denk gelmiş olabilirsiniz.

PSU arızası da buna sebep verebilir, marka/modele güvenmemek lazım.

Sizden sonra @Sleipnir 'in eli sipariş iptal butonuna gidip gidip geliyordur.

Ben Prime modelini kullanıyorum TUF'da da çok problem yaşayan gördüm.

@Jezo yollayın hocam, uğraşılacak dert değil ki bu. Aldığınız yere, kartı kendinizin servise gönderip gönderemeyeceğinizi sorun. Muhtemelen bir sakıncası yoktur.

-50 mV falan ne hocam ya. Kart elime geldi. Korkuyorum şuan arkadaş da demiş.
Kart marka modeliniz nedir? TUF'u 2 haftadır yoğun şekilde kullanıyorum ve UV kaynaklı çökmeler haricinde herhangi bir sorununu görmedim. Kronik sorunlu bir seriye denk gelmiş olabilirsiniz.
Uv kaynaklı çökme ne ? Abi bunlar yazılımsaldir ins.
Neyse ben psu ve kasa araştırıp test aşamasına sokacağım. @UmutMelihAkyol ve siz değerli hocalarıma danisacagim sonra.

Sorum ekran kartı 3 fanli, cokmemesi için aparat öneriniz var mı? Ortasından.

Ayrıca şu deneyeceğim şeyleri mala anlatır gibi size zahmet anlatır mısınız? Ben pinpirik adamim, takıntı yapıp uyuyamam çünkü

Size de teşekkür ediyorum.

Toplama olduğu için zor kasayı direkt yollamam lazım.
Geçmiş olsun reis be, uzulduk .

Uv kaynaklı çökme ne ? Abi bunlar yazılımsaldir ins.
Ayrıca şu deneyeceğim şeyleri mala anlatır gibi size zahmet anlatır mısınız? Ben pinpirik adamim, takıntı yapıp uyuyamam çünkü

Size de teşekkür ediyorum.
Estağfurullah. Daha serin çalışsın ve performans kaybı olmasın diye MHz artırıp voltaj düşürüyoruz. Eğer verdiğimiz voltaj düşük kalırsa kart yük altında çöküyor. Ayarları sıfırlayınca eski haline dönüyor, kalıcı bir hasar vermiyor. Kabaca böyle.

Baktınız ki size Samsung VRAM denk gelmiş, o zaman hiç uğraşmazsınız. Takıp programla bakmadan bilemezsiniz.

Driver sorunları eskisine göre daha iyi ama hâlâ bazı problemler var. Kendim RX6800 kullanıyorum; en basitinden, oyundayken AMD Software uygulamasını açamıyorum. Programı açmak için illa oyunu kapatmam gerekiyor. Ayrıca bazen YouTube’a falan girerken siyah ekranda kalıyor. Bu tarz hatalar yaşıyorum ve oyun driver destekleri de geç geliyor. Mesela Battlefield 6 çıkmadan önce Nvidia direkt sürücüyü yayınlamıştı, AMD ise oyun çıktıktan 1 veya 2 gün sonra yayınlamıştı.

Genel olarak AMD tarafı daha çok saf güç kullanıyor NVIDIA tarafı daha çok yazılım kullanıyor bundan dolayı bir tarafın güncellemelerle bozuyor diğer tarafta da elektrik akışıyla AMD tarafı için sağlam bir PSU kullandığınız sürece kolay kolay bir sorun yaşacağınızı sanmıyorum ve dönüştürücü kullanmanızı tavsiyede etmiyorum bende bir 70XT kullanıcısıyım sorun yaşamadım bu zamana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…