RX 9070 XT ve R7 9800x3D sistem alınır mı?

Bütçe
75000-95000 arası

lBelisarius

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar, RX 9070 XT ve Ryzen 7 9800x3D bir sistem toplamak istiyorum. Sadece oyun için topluyorum. Rekabetçi oyunlarda (özellikle CS2 için) 500Hz ve üzeri vermesini istiyorum (bu mümkün değilse de en kötü ihtimalde 360Hz). Ayrıca 2K'da akıcı bir deneyim beklentim de var. Bu beklentilerimi karşılar mı? Seçtiğim parçalar sistemim ile uyumlu mu? Sizin daha iyi olacağını düşündüğünüz yakın bütçeli parçalar ya da gereksiz masraf olduğunu düşündükleriniz var ise yardımcı olabilirseniz sevinirim. ( özellikle SSD ve RAM konusunda pek bilgim yok sistemdeki çoğu parçayı da biraz sağda solda okuduklarım ve yorumlarına göre listeledim.)

CPU: Ryzen 7 9800x3D.
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX.
GPU: RX 9070XT.
RAM: Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM (pVV516G60C30x2)
SSD: (SSD için henüz karar veremedim dediğim gibi bilgim olmadığı ve her yerde her türlü yorumu duyduğum için kafamda net bir isim yok. 1TB olması şu an için tek koşulum)
Soğutucu: Lian Li galahad II Trinity AiO g89.GA2t36b. 00 ARGB 360 mm siyah.
Kasa: Lian Li Lancool 216RX ARGB fanlı siyah e-ATX
PSU: Enermax revolution eRT1200EVet 1200W gen 5 ATX 3.0 Power Supply.

Ekran kartı özelinde açıkçası hangi modelin fiyatı daha uygun seviyelere düşerse onu alacağım XFX ve powercolour hakkında bilgim olmadığı için bu iki ismin dışındaki herhangi uygun fiyatlı birine gideceğim.
Anakart için yükseltme yapabilirim duruma göre 12-14K civarı belki çok az daha üstü bir fiyata çıkabilirim ama sadece oyun için topladığım bir sistem ciddi etki etmeyecekse çıkmak istemem.
RAM ve SSD konusunda dediğim gibi pek bilgim olmadığı için sizin fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum.
Soğutucu ve kasa konusunda da testlere ve birkaç yerde gördüğüm kadarı ile soğutma performansı ve hava akışı başarılı modeller diye biliyorum. Sistemde görünüş umurumda değil sadece performans ve uzun ömürlü olması benim için önemli.
PSU konusunda evet farkındayım muhtemelen sistemin ihtiyacı olanın çok çok üzerinde bir watt değeri var ancak gelecekte (belki 4-5 seneye) güçlü bir ekran kartı + işlemci alırım belki diye seçtim. Eğer gereksiz ya da daha iyi bir öneriniz varsa açığım.

Şimdiden teşekkür ederim.

(Ayrıca tek seferde bu bütçeyi verebilecek durumda değilim maalsef. birkaç ay içerisinde parça parça peşin fiyatına taksitler ya da gücümün yettiği tek çekimler ile sistemi alma planım var. hazır sistemler önerecek arkadaşlarım için bu notu eklemem gerekiyor sanırım)

Son düzenleme:

Özelleştirerek güzel hale geliyor. Her yerde bu sistemi öneriyorum. Akakçe'den tek tek topladığından daha ucuza geliyor.
Kasa ve işlemci yükseltmesi sonrası kafamdaki sisteme geliyor gibi. Ancak şöyle bir sorun var sistemi, takside fazla para vermek istemediğim için toplamak istediğim parçalarda peşin fiyatına taksitler oldukça alma taraftarıyım. Toptan böyle bir fiyatı maalesef tek çekim ödeme gücüm yok (sanırım bunu başlığa eklemem gerekiyordu) . taksitli durumda da faizi ile ortalama tek tek topladığım fiyatına denk geliyor. Yoksa gerçekten tek seferde ödeyebilecek olsam oldukça hesaplı durdu. Teşekkür ederim öneriniz için

Bu sistemde bulunan parçalardan benim tek tek topladığım sistemdekinden daha iyi olan ya da değiştirmemi önerdiğiniz parçalar var mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı