RX 9070 XT vs RTX 5070 Ti

Bütçe
40000
Recep Baltaş Sapphire kartları sürekli gömüyor. Zamanında çok sıkıntı çekmiş. WattMan ve bozulma sorunları gibi. Yoksa bana kalırsa Gainward bile alırım. Sonuçta NVIDIA ve AMD'nin partneri bunlar. Güvenmediği adama malını emanet etmez diye düşünüyorum. Çünkü sorunlu kart satarsa daha çok AMD'ye eksi yazar bu durum.
Tıpkı benim MSI düşmanlığım gibi...

Biz hep NVIDIA'da EVGA, AMD'de Sapphire gerisi teferruat diye öğrendik bugüne kadar.
Galax, Gainward, Inno3D, PNY gibi markalar bilmiyorum bana güven vermiyor. Sağlam olsa bile içime sinmiyor işte anlarsınız ya. Palit adamdır bu arada.

Doğrudur kanka. Bilmiyordum.
Hedefledikleri pazar farklı. İkiside palit’in alt markası. Hatta bazı modeller tasarım açısından birbirine aşırı benziyor. Fark etmişsindir. Palit dual ve gainward ghost gibi. Aynı fabrikadan üretim yapıyorlar yüksek ihtimal. Palit biraz makyajlı oluyor. Bir tık daha kaliteli yapıyor yani.
IMG_3306.jpeg

IMG_3307.jpeg

Sapphire'in neyi var ki?

Ben hiç sorun yaşamadım, yaşayanı görmedim çevremde. Bilen varsa aydınlatsın lütfen ben de 9070 XT düşünüyordum. Ha bir de 9070 XT ile Nitro+ OC arasındaki fiyat farkına değer mi onu da söylesin mümkünse.

NVIDIA için ASUS neyse AMD içinde Sapphire odur diye biliyorum. Benim çevremde de var bayağı kullanan var.

NVIDIA için ASUS neyse AMD içinde Sapphire odur diye biliyorum. Benim çevremde de var bayağı kullanan var.

Bende RX 570 Nitro kullandım, oyundan atma veya çökme gibi sorunlar nadirdi. Her PC açıldığında varsayılan ayarlara dönüldü yazıyordu orası ayrı. Onun dışında pek de büyük sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Marka değil modele bakıyorum daha çok. Gainward phoenix>msi Ventus gibi. Palit Gaming pro>gigabyte Windforce gibi. ASUS veya MSI diye giriş seviye modellere fazla para vermek saçma geliyor bana. Hem bileşen kalitesinden kısıyorlar hem de pahalı.

Galax 4070 ti super kullanıyorum. Soğutma eyvallah güzel de keşke 1200rm altında kullanabilsek kartı. Yüke girer girmez minimum 1200rpm de çalışıyor. Zorunlu ve bunu indiremiyorsunuz. Bazen 40-45 derecede fan falan açıyor. Bu durumlar biraz sinir bozucu.
IMG_2216.jpeg

IMG_2097.jpeg

Son düzenleme:
@bluerr, yukarıda "Sapphire alınmaz" denmesi boşa kurulmuş bir nefret. 2. el ekran kartlarla ilgileniyoruz, satıyoruz. Haftada tonla elimize Sapphire kart geçiyor. Uzun süre boyunca da Sapphire kart kullandım. Hiç bir kusuru yoktu. Tam tersi ASUS kartlarda daha çok sorun yaşadık mesela. Konuya gelecek olursak bütçe varsa 5070Ti öneririm. 9070XT'de üzmez ama.

Fiyat bağımsız ise 5070 Ti daha iyi. Yalnız Gigabyte kartlarda termal jel sorunu var.

Eki Görüntüle 2511140

Ayrıca Windforce dandik bir seri. Fanları aşırı gürültülü, soğutma çözümü berbat. Gigabyte alacaksanız Gaming OC ve Aero serisinin altına düşmeyin.

9070XT Nitro içinde biraz fazla coil whine şikayeti duydum. Sonradan soğumama sebep oldu. Bir de şu görsel bir tık soğuttu beni.
Eki Görüntüle 2511141

ASRock taichi alın bence.

Bobin sesi sadece Sapphire'e özel bir sorun değil. Sapphire kartlara sorunlu deyip Sapphire'i kötüleyen adamı dinlememek lazım. Sapphire kullanıyorum bir sorunum yok. Fan hızı yüksek sadece. ASUS TUF çok iyidir. ASUS TUF tavsiye ederim.

Bobin sesi sadece Sapphire'e özel bir sorun değil. Sapphire kartlara sorunlu deyip Sapphire'i kötüleyen adamı dinlememek lazım. Sapphire kullanıyorum bir sorunum yok. Fan hızı yüksek sadece. ASUS TUF çok iyidir. ASUS TUF tavsiye ederim.

Biliyorum, bobin sesi şansa bağlı bir durum. Bir de malzeme kalitesiyle alakalı. 9070XT Nitro da biraz fazla şikayet duyunca belirtmek için yazdım. Bende bilindik ve büyük markaları kötüleyenleri dinlemem ama PC'den gerçekten anlayan birisi olduğu için dikkatini çekti. Rastgele forumda sallayan biri olsa kâle almam normalde.

@bluerr, yukarıda "Sapphire alınmaz" denmesi boşa kurulmuş bir nefret. 2. el ekran kartlarla ilgileniyoruz, satıyoruz. Haftada tonla elimize Sapphire kart geçiyor. Uzun süre boyunca da Sapphire kart kullandım. Hiçbir kusuru yoktu. Tam tersi ASUS kartlarda daha çok sorun yaşadık mesela. Konuya gelecek olursak bütçe varsa 5070 Ti öneririm. 9070XT'de üzmez ama.

Olabilir, zaten AMD'ye karşı büyük ön yargısı var. Bunu kırmak için 9070XT takmış bilgisayarına.

@bluerr, yukarıda "Sapphire alınmaz" denmesi boşa kurulmuş bir nefret. 2. el ekran kartlarla ilgileniyoruz, satıyoruz. Haftada tonla elimize Sapphire kart geçiyor. Uzun süre boyunca da Sapphire kart kullandım. Hiç bir kusuru yoktu. Tam tersi ASUS kartlarda daha çok sorun yaşadık mesela. Konuya gelecek olursak bütçe varsa 5070Ti öneririm. 9070XT'de üzmez ama.
ASUS'un AMD cephesinde pek de sağlam olmadığını düşünüyorum şahsen.

Geri
Yukarı