RX 9070XT hakkında yanılıyor muyuz?

RX 9070 XT'nin kendisine göre daha geride olan 5070'le aynı fiyatta olması stok sorunundan dolayı. RX 9070 XT'den şuan yalnızca 3 model görüyorum. Birine güvenemedim diğeri ön sipariş ve bir diğeri ise fahiş fiyat fırsatçı bir rakam. RTX 5070'de ise sayısız bir stok var.

Bak bakalım forumda işi bilen adamlar bile fiyatlar yakın olunca nasıl NVIDIA tercih edecekler. Sadece izle, daha yenisin forumda görmüş olursun.

Yorum yazmak gibi derdim yoktu üye olmadım. 2005 yılından beri forumlardayım. Burada NVIDIA tercihi olması için 5070 Ti ile 9070XT'nin aynı fiyatta olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten güldürüyorlar insanı. Herhalde herkesi kendileri gibi öğrenci sanıyorlar. 150 USD fark çalışan biri için para değil üstelik 4-5 sene kullanacağın donanıma yatırım yapıyorsun.

RT açık oyunlarda 5070 Ti açık ara farkla önde. Şimdi değil ama fiyatlar normalleşince arada ki fark 5000 TL'ye kadar düşecek ve mantıklı olan herkes yine 5070 Ti alacaktır.

Daniel videosunda Ray Tracing açıkken olan devasa farkları güzelce göstermiş. Bu kadar para verip de biraz daha ekleyemeyen insan zaten bu seviyede kart almasın gidip 1060 alsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Jedi_masterr Hocam ilk başta bende 9070XT düşünüyordum fiyatları daha ucuzken ama sonra biraz daha bakınca NVDIA tarafı daha ağır bastı. Ben sistemimi AM5 ile güncelledim.
İşlemci: Ryzen 7 9700X
Anakart: MSI B650 Gamıng Plus Wifi

Şimdi 2k oyunları ultra ve güzel bir RT performansı ile 4-5 sene kafam rahat oynamak istiyorum. Lakin işlemci, ram, anakart, hava soğutucu derken biraz bütçem zorlandı.

4070 Ti Super alabilecek düzeyde bütçeye sahibim, direkt bunu alayım mı ? Yoksa 5070 Ti için bekleyeyim mi ?

Yani 4-5 sene ultra da, hatta mümkün olursa RT açık Ti Super DLSS yardımı ile götürür mü, bilemiyorum.

Günümüzün ağır oyunları oynanıyorsa fiyatlar da birbirlerine yaklaştıkça kesinlikle 5070 Ti tercih edilmesi gerek. Ben DLSS 3'ü pek başarılı bulmuyor, upscale yöntemlerini genel olarak kötü buluyor ve kullanmamaya özen gösteriyordum. Yeni gelen DLSS 4 gerçekten de ayrı bir boyut olmuş. YouTube videolarında fark o kadar da bâriz olmuyor fakat kendim deneyince farkı gördüm. Ekstra performans artışını native grafiklerden neredeyse tamamen farksız bir görüntüyle sunmayı başarmışlar. FSR'nin herhangi bir versiyonundan shimmering, flickering, ghosting veya blur olarak genel olarak çok; bazen de devasa şekilde üstün. FSR 4 biraz yaklaşsa da Nvidia tarafındaki kadar farklı oyunlarda göremeyeceğimizden eminim.

Son düzenleme:
Kas gücü kimsenin umrunda değil mi? Tüm dünya kas gücü istiyor. Tüm forumları gezebilirsin. Kimse NVİDİA'nın sahte yapay zekalı FPS artışını desteklemiyor dostum biraz araştır istersen.
Ayrıca 9070XT 5070'in dengi değil ki 5070Tİ ile kapışıyor ve hatta çoğu oyunda geçiyor (RT yok ise). 5070Ti 9070XT'den ucuz olmadıkça alınabilir bir kart değil. Sürücü problemleri eksik rop sorunları. Neden anlamak istemiyorsun anlamıyorum. Körü körüne bağlısın NVİDİA'ya. Kabul edin 9070XT tam bir fiyat performans kartıdır.

Hocam anlamadığım şekilde arkadaşın AMD ye karşı düşmanlığı var sanırım. 9070XT nin denk olduğu yada yakasına yapıştığı kart 5070ti olmasına rağmen arkadaş ısrarla 5070 ile mukayese ediyor.

Ek olarak şuan kart stoklarda mevcut değil ve henüz pazara stoklara tam olarak oturmuş da değil. Ben bile şuan 9070XT Nitro+ bekliyorum. Stoklara ve hazır sistemlere eklenmeye başlandığında fiyatları düşecektir. Neden düşecektir derseniz de AMD nin bu kartları pazara sunma sebebi zaten F/P odaklı olması ve kullanıcılara kavuşturmasını hedeflemesidir.

En önemlisi de tekelleşen ve uçuk fiyattan satış yapan Nvidia nın fiyat politikasında yaptığı hatayı da yüzüne çarpmasıdır. Fakat bu arkadaş gibi bazı arkadaşlar da sabırsız olduğundan dolayı bıçaklayacak darbe vuracak yer arıyorlar. Yapmayın gözünüzü seveyim :)

Hocam anlamadığım şekilde arkadaşın AMD ye karşı düşmanlığı var sanırım.
AMD düşmanlığım yok fakat kendini NVIDIA'ya alternatif olacağım diye, önceki serileri gözden çıkarıp, ki bu mimariye sahip bir PS5 Pro'ya FSR4 getirip 6000-7000 serisine bunu vermemesi onu NVIDIA'dan farklı kılacak ve sektör dayatmalarını kıracak firma olmaktan çoktan çıkardı. Bunları söyleyince NVIDIA'cı oluyorsam, NVIDIA'cıyım, ki son 3 kartım AMD idi, hayatımda doğru dürüst NVIDIA kullanmadım bile. Evimdeki PS5 olsun, Steam Deck olsun, PC'deki işlemcim olsun hepsi AMD bileşenleri. Fakat AMD eğer NVIDIA olmak istiyorsa bu ancak NVIDIA'nın "düşük bütçeli" olanlarına hitap ediyorsa elbette param varken NVIDIA alacağım, nasıl ki paran varken gidip S25 Ultra veya Pro Max alıp, FE veya 16E almıyorsan bu da onun gibi. :)

Konuda en başta fiyat konusunda konuşmadığımı dile getirdim. Fiyatlar yakın olduğu sürece kas gücü yüksek olan değil, NVIDIA alınacaktır. Bunun en büyük kanıtı Steam raporları. 6000-7000 ve 9000 serileri kas gücü olarak bariz bir şekilde rakibi olduğu NVIDIA kartlardan üstün olduğu halde (mesela 6700XT-3060 Ti, mesela 7700XT-4060 Ti gibi) NVIDIA seçilmiştir. Ve yabancı basının da kas gücünü taktığı falan yok, şu an oyunlar RTGI ile çıkıyor, zorunlu Ray Tracing ile. 9000 serisinde RT performansı artsa bile bariz bir şekilde NVIDIA'dan bayağı geride hala.

Bunları göremeyen biri AMD'ci ise, evet ben de NVIDIA'cı oluyorum o zaman ve düşmanım. Böyle devam etmeyi öneriyorum bütün marka savunucularına. (lafım size değil, üstüne alınan alınsın.)

Son kez kendimi açıkladım, bir daha açıklamayacağım. Dileyen istediğini yani fanboy vs. diyebilir.

Ek olarak şu video doğruysa benim bariz bir şekilde daha güçsüz olan 4070S kartım AC: Shadows da çok daha iyi FPS alıyor. Ve ayarlarım da Diffuse + Specual + RT Ultra + All Very Ultra ayarlarında yani alayı açık ve en yükseği. Bu şekilde DLSS açmadan aynı FPS'i alıyorum ve DLSS açınca zaten FPS uçuyor, FG de açarsam 120 FPS alıyorum.

İlgili video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gayette güzel optimizasyonu var, bahane etmeyin.

Son düzenleme:
Hocam anlamadığım şekilde arkadaşın AMD ye karşı düşmanlığı var sanırım. 9070XT nin denk olduğu yada yakasına yapıştığı kart 5070ti olmasına rağmen arkadaş ısrarla 5070 ile mukayese ediyor.

Ek olarak şuan kart stoklarda mevcut değil ve henüz pazara stoklara tam olarak oturmuş da değil. Ben bile şuan 9070XT Nitro+ bekliyorum. Stoklara ve hazır sistemlere eklenmeye başlandığında fiyatları düşecektir. Neden düşecektir derseniz de AMD nin bu kartları pazara sunma sebebi zaten F/P odaklı olması ve kullanıcılara kavuşturmasını hedeflemesidir.

En önemlisi de tekelleşen ve uçuk fiyattan satış yapan Nvidia nın fiyat politikasında yaptığı hatayı da yüzüne çarpmasıdır. Fakat bu arkadaş gibi bazı arkadaşlar da sabırsız olduğundan dolayı bıçaklayacak darbe vuracak yer arıyorlar. Yapmayın gözünüzü seveyim :)
Hocam, Sapphire 9070XT Nitro+ kullanıcısıyım. 2 hafta oldu kartı kullanalı. Bugün oyun oynarken şunu fark ettim: fanlar bir anda %100'de çalışmaya başladı ve sessiz moda çektiğim zaman ise 95 derece ve üstünü gördüm. Normalde 2 haftada 50-60 derecelerde seyrediyordu. Kart fan sağlık testi yaptığımda ise 3. fanın arızaya geçtiğini gördüm. AMD üzerinden yazılımdan da ayarladım, Zero RPM ayarını kapattım, yine de işe yaramadı. Şu anlık bence almayın derim. Bazıları Reddit'te metal plakadan kaynaklandığını söylüyor. Ben de metal plakayı çıkarınca çalışıyordu; taktığımda ise tekrardan 3. fan çalışmıyordu. Şu anlık beklemekte fayda var. Yabancı forumlarda da konu açtım, birçok kişi hotspot sıcaklıklarının ani artışlara geçtiğini söylüyor. Kart performans olarak iyi ama umarım yazılımsal hatadır, kartı servise göndereceğim, bakalım.

Yeni konular

Geri
Yukarı