Hocam anlamadığım şekilde arkadaşın AMD ye karşı düşmanlığı var sanırım.
AMD düşmanlığım yok fakat kendini NVIDIA'ya alternatif olacağım diye, önceki serileri gözden çıkarıp, ki bu mimariye sahip bir PS5 Pro'ya FSR4 getirip 6000-7000 serisine bunu vermemesi onu NVIDIA'dan farklı kılacak ve sektör dayatmalarını kıracak firma olmaktan çoktan çıkardı. Bunları söyleyince NVIDIA'cı oluyorsam, NVIDIA'cıyım, ki son 3 kartım AMD idi, hayatımda doğru dürüst NVIDIA kullanmadım bile. Evimdeki PS5 olsun, Steam Deck olsun, PC'deki işlemcim olsun hepsi AMD bileşenleri. Fakat AMD eğer NVIDIA olmak istiyorsa bu ancak NVIDIA'nın "düşük bütçeli" olanlarına hitap ediyorsa elbette param varken NVIDIA alacağım, nasıl ki paran varken gidip S25 Ultra veya Pro Max alıp, FE veya 16E almıyorsan bu da onun gibi.
Konuda en başta fiyat konusunda konuşmadığımı dile getirdim. Fiyatlar yakın olduğu sürece kas gücü yüksek olan değil, NVIDIA alınacaktır. Bunun en büyük kanıtı Steam raporları. 6000-7000 ve 9000 serileri kas gücü olarak bariz bir şekilde rakibi olduğu NVIDIA kartlardan üstün olduğu halde (mesela 6700XT-3060 Ti, mesela 7700XT-4060 Ti gibi) NVIDIA seçilmiştir. Ve yabancı basının da kas gücünü taktığı falan yok, şu an oyunlar RTGI ile çıkıyor, zorunlu Ray Tracing ile. 9000 serisinde RT performansı artsa bile bariz bir şekilde NVIDIA'dan bayağı geride hala.
Bunları göremeyen biri AMD'ci ise, evet ben de NVIDIA'cı oluyorum o zaman ve düşmanım. Böyle devam etmeyi öneriyorum bütün marka savunucularına. (lafım size değil, üstüne alınan alınsın.)
Son kez kendimi açıkladım, bir daha açıklamayacağım. Dileyen istediğini yani fanboy vs. diyebilir.
Ek olarak şu video doğruysa benim bariz bir şekilde daha güçsüz olan 4070S kartım AC: Shadows da çok daha iyi FPS alıyor. Ve ayarlarım da Diffuse + Specual + RT Ultra + All Very Ultra ayarlarında yani alayı açık ve en yükseği. Bu şekilde DLSS açmadan aynı FPS'i alıyorum ve DLSS açınca zaten FPS uçuyor, FG de açarsam 120 FPS alıyorum.
İlgili video:
Gayette güzel optimizasyonu var, bahane etmeyin.