RX 9070XT - R7 7800x3D sistemin Ark Survival Ascendad performansı çok düşük

İşletim sistemi
Windows 10

maven16

Femtopat
Daha fazla  
Ark: Survival Ascended'da bu ayarlarda yaklaşık 100 FPS alıyorum. Ancak YouTube'da, aynı sistemle ve aynı haritada test edilen bir videoda, aynı ayarlarla 300 FPS civarı alındığını gördüm. Ayrıca, arkadaşımda RX 9070 XT ve Ryzen 7600X işlemcisi var ve bu oyunda benden daha iyi performans alıyor. Diğer oyunlarda herhangi bir sorun görünmüyor. Bu durumu düzeltmek istiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-07_205254033.png
    resim_2025-07-07_205254033.png
    244,3 KB · Görüntüleme: 19
  • resim_2025-07-07_205302325.png
    resim_2025-07-07_205302325.png
    211,1 KB · Görüntüleme: 20
Kesin olarak durum şudur diyemem. Fakat bende RX 9070 XT kullandığım zaman sürekli ekran kapanıyordu ve gereken performansı vermiyordu. Garantiye gönderdim iade aldım. Tüm parçaların düzgün çalıştığından eminsen direk ekran kartını gönder garantiye.

Kesin olarak durum şudur diyemem. Fakat bende RX 9070 XT kullandığım zaman sürekli ekran kapanıyordu ve gereken performansı vermiyordu. Garantiye gönderdim iade aldım. Tüm parçaların düzgün çalıştığından eminsen direk ekran kartını gönder garantiye.
Diğer oyunlarda bir sorun yok gibi görünüyor. Ekran kartında mı sorun var diye nasıl test edebilirim bilginiz var mı? veya test etmeye gerek var mı bende ekran kapanma gibi sorunlar olmadı.

Ya abi en optimizasyonu sorunlu oyunu oynamaya çalışıyorsun tabii ki sorun yaşarsın.
Bir de YouTube videolarına çok güvenme derim,

Eğer gerçekten sıkıntı yaşadığını düşünüyorsan.

Windows64 net sitesinden Custom Windows 10 ISO dosyası bul. Tüm gereksiz ve sistemi sömüren arka işlemleri silinmiş ISO dosyaları mevcut orada.
Yukleyeceğin Windows'un resimleri var sayfalarında.
En az RAM kullanan birisini bul çünkü arka planda diğerlerinden daha az gereksiz işlem çalışır o ISO'da.
Boşta 800-900 MB RAM tüketen Windows 10 Pro bulacağına eminim.

Microsoft'un kendi sitesinde olan işletim sistemi tonlarca gereksiz özellikler barındırdığından sistemin gücünü arka planda sömürüyor. Boşta bile 4 GB üzeri RAM kullanıyor. Çoğu adam bunun bir sorun olmadığını söylesede en büyük sorun zaten bu.

Zannimce en az 50 FPS yükselme yaşarsın.

Edit--- Korsan sistem değiller. Orijinal Lisansı anında kabul ediyorlar. Kms kalıntıları varsa Kaspersky taraması ile temizleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı