RX 9070XT ve R7 7800x3D sistem ayarları nasıl yapılandırılmalıdır?

Khan24

Kilopat
AMD sistem kullanmayalı çok uzun zaman oldu. Güncel ayarlarına hakim değilim. Yeni sistem topladım. ASUS TUF 9070XT ve R7 7800x3D işlemciye sahibim. Yapılması gereken ayarları bilen var mı? Ben sadece RAM için XMP ve Memory context ayarını aktif ettim ve AMD Adrenalin programını kurdum. Başka ne yapmam lazım? Bunun hakkında güncel bir rehber var mıdır?

AMD sistem kullanmayalı çok uzun zaman oldu. Güncel ayarlarına hakim değilim. Yeni sistem topladım. ASUS TUF 9070XT ve R7 7800x3D işlemciye sahibim. Yapılması gereken ayarları bilen var mı? Ben sadece RAM için XMP ve Memory context ayarını aktif ettim ve AMD Adrenalin programını kurdum. Başka ne yapmam lazım? Bunun hakkında güncel bir rehber var mıdır?
Bende full amd sistem kullanıyorum driverı indirdikten sonra hiçbir ayar yapmadım 2 aydır her oyunuda oynuyorum sıkıntısız

✔️Bellek ayarı(BIOS -> XMP/DOCP/EXPO vs.)
✔️Ekran kartı sürücüsü "elle" kurulmalı(AMD'nin kendi sitesinden)
❔Chipset sürücülerini AMD'nin kendi sitesinden güncelemeyi öneriyorum.
❔Geri kalan tüm sürücüler(LAN, WLAN, Bluetooth, Ses) anakart üreticisinin web sitesinden inidirilir, ekran kartı ve chipseti buradan indirmeyi önermiyorum.
❔BIOS güncellemesi "ara sıra" yapılmalıdır. Yeni çıkan bir anakart veya hiç güncelleme yapılmamış bir anakart muhakkak bir noktada BIOS güncellemesi ister. Bellek uyumluluğu, performans artışı, yeni çıkan işlemci desteği, güvenlik açığı kapatma ve sistem kararlılığında iyileştirme içerebilir. Güncelleme notlarına bakarak gerekli gördüğünü indir. Her güncelleme gerekli değil ama bazıları cidden önemli. Yeni bir AMD sistemin(yeni model bir anakartta) tam anlamıyla düzene oturması aylarca sürebiliyor.
❔Windows'daki güç seçeneklerine gidip AMD Ryzen high performance seçilir. Bu yoksa yüksek performans seçilir.
❔AMD Adrenalin üzerinde monitörün Freesync/adaptive sync özelliğinin devrede olup olmadığı kontrol edilir. Aynı zamanda Windows görüntü ayarlarında monitör tam hızda(frekans) çalışıyor mu diye kontrol edilir.

Bundan sonrası Windows Update'e kalmış. Başka bir şeye gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı